У південній частині Лондона в Брікстоні, випадковим чином відкрили схованки Вінсента Ван Гога, що відносяться до періоду його перебування у Туманному Альбіоні.

Як повідомили місцеві ЗМІ, знайдена схованка у колишньому будинку художника, проливає нове світло на його час в Сполученому Королівстві.

Серед знайдених речей — молитовна книга, страхові документи і кілька аркушів паперу з намальованими аквареллю квітами, передає CNN.

Нові власники будинку Ван Цзянь і Еліс Чайлдс випадково знайшли їх під дерев'яною підлогою і на горищі за адресою 87 Hackford Road. Вони купили будівлю у 2012 році в занедбаному стані, а зараз почали капітальний ремонт.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Мартін Бейлі, експерт Ван Гога і автор "Зоряної ночі: Ван Гог в Притулку", сказав CNN, що художник жив у готелі між 1873 і 1874 роками, працюючи асистентом у галереї Гупіль в Ковент-Гардені. Тоді художнику було 20 років.

Як зазначив фахівець, це вражаючий вік для всіх, тому його період в Лондоні справив на нього великий вплив.

"Що було важливо в Лондоні, так це те, що він працював у художній галереї, і це допомогло йому познайомитися з живописом. Якщо б він ніколи не працював в галереї, я вважаю малоймовірним, що він коли-небудь став би художником".

Бейлі сказав, що предмети, що мають найсильніший зв'язок з часом Ван Гога в Лондоні, являють собою серію страхових полісів на ім'я Урсули Лойер, яка була власницею будинку.

Мартін Бейлі припускає, що Ван Гог був закоханий в її 19-річну доньку Євгенію. Книга з молитвами, ймовірно, належала дівчині.

Фінальним відкриттям став ряд шматочків "графоподібного" паперу з намальованими акварельними барвами. У той час як Бейлі не вірить, що акварелі були роботою самого Ван Гога, відзначаючи, що стиль не має ніякої схожості зі стилем художника.

Як припустив фахівець, вони, ймовірно, намальовані Євгенією.

Хоча Бейлі назвав знахідки "інтригуючими", він зазначив, що жоден з предметів "безумовно не належав Ван Гогу".

Відомо, що Бейлі бере участь в одній з виставок у лондонському музеї Тейт Модерн під назвою "Ван Гог і Великобританія", відкриття якої заплановане на 27 березня. На виставці буде представлена майже натуральна фотографія фасаду 87 Hackford Road, яка буде розміщена біля входу на шоу.

Нагадаємо, чому Ван Гог відрізав собі вухо.

Як повідомляв портал "Знай.uа", шедеври Ван Гога мають дивовижну долю.

Також "Знай.uа" писав, скільки картин продав Ван Гог за життя.