Під час розкопок в місті Давида – найстарішому районі Єрусалиму, виявили фрагменти давнього глечика, який належить до так званої перської ери. На думку дослідників, фрагменти датуються 4-5 століттями до нашої ери. Про це повідомили в Управлінні старожитностей Ізраїлю.

Археологи з університету Тель-Авіва повідомляють, що це велика честь знайти кераміку тих часів саме в єврейський свято Пурим.

Як розповіли вчені, на знайденому осколку глечика зображені очі, ніс, вухо і частина рота. Він був знайдений разом з іншими частинами. Фахівці відзначили, що це перший подібний стародавній глечик перського періоду, знайдений в цьому районі.

Перський період єврейської історії тривав близько півтора століть. Розпочався він в кінці VI століття, після завоювання Кіром Великим Вавилонії, завершився ж у першій половині IV століття, після перського походу Олександра Македонського, який поклав кінець існуванню Перської імперії.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

До речі, територія Ізраїлю багата на археологічні знахідки. Так на конференції Асоціації з Вивчення Доісторичного періоду в Музеї Ізраїлю представили світові унікальну кам'яну маску, знайдену на південь від Хеврона. Дослідники припускають, що маска має відношення до культу предків, який розвинувся в той період.

Роні Лупу з Управління Аничностей каже, що маску могли носити під час ритуалів поклоніння предкам.

Зроблена з рожево-жовтого вапняку, маска у вигляді людського обличчя, має чотири отвори, просвердлені по периметру.

Пані Лупу допускає, що Отвори, просвердлені з боків маски, вказують на те, що її також підвішували, коли виставляли на загальний огляд.

Нагадаємо, археологи виявили в Мексиці таємничу печеру, у якій знаходилося більше 200 артефактів племені Майя.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені ламають голови у спробах зрозуміти, чому в знайдених на місці старовинної рибальського села в Перу останки людських тіл присутні зайві руки й ноги.

Також "Знай.uа" писав, у Туреччині офіційно відкрили для відвідин туристів найдавніший у світі храмовий комплекс під назвою Гебеклі-Тепе. Він розташований неподалік від села Оренджик, Анатолія.