Вчені і журналісти намагаються знайти розгадку таємниці перевалу Дятлова, на якому ще 60 років тому при загадкових обставинах загинула група радянських лижників.

Свідки тих злощасних подій повідомляють, що коріння цих подій криються в прокуратурі. Письменник Анатолій Гущин переконаний, що причиною трагедії стало хімічне отруєння, яке було викликано випробуванням зброї.

"Коли прилетіла авіарозвідка, то виявили, що на перевалі опинилися потерпілі. Напевно їх навіть намагалися врятувати, але вони отримали таке отруєння, що це було неможливо", пояснив Гущин.

Захаров припустив, що разом з дятловцами на місце подій приїхала і приватна військова компанія, яка займалася виробництвом зброї. На його думку, у прибулих виник конфлікт інтересів і вони вирішили позбутися небажаних свідків.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Розпороли намет. Всіх виволокли і розділи, почалося з'ясування стосунків", заявив чоловік.

Цієї версії дотримується і старший слідчий з особливо важливих справ Леонід Прошкін. Він переконаний, що загибель пов'язана з випробуванням або ядерної, або хімічної зброї. Крім того, він стверджує, що справу було засекречено через укладений між СРСР і США в 1963 року договір про заборону випробування ядерної зброї.

Друг загиблих на перевалі Дятлова Юрій Юдін та Юрій Дорошенко Євген Павлов також заявив, що дотримується версії про випробування зброї. Крім того, він розкритикував тих, хто вважає ніби в день загибелі тургрупа перебувала у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Нагадаємо, що насправді сталося з дівчиною з групи Дятлова. З групою Дятлова було не все гладко, у дівчини не склалися стосунки з хлопцями.

Як повідомляв Знай. ua, таємницю перевалу Дятлова розкрив очевидець через 60 років. Ключ до подій піввікової давності опинився в несподіваному місці.

Знай. ua писав, що свідок розкрив таємницю перевалу Дятлова, це приховували роками. Точка в справі про трагедію перевалу Дятлова ще не поставлена.