У давнину найпоширенішою причиною смерті у жінок було ускладнення при пологах. Ще частіше, ледве встигнувши з'явитися на світ, помирали діти.

Жінки намагалися позбавити себе від деяких клопотів або запобігти появі на світ дитини не від того чоловіка. Правителям часто було зовсім недоречна поява позапланового цілком законного спадкоємця або бастарда.

Ми розповімо до якихось методів вдавалися в минулі століття.

Стародавній Єгипет

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Презервативи, ковпачки з кишок тварин, смола, крокодилячий послід, медовий відвар акації, кисле молоко, бавовняне волокно, магія.

Презерватив доступний був лише знатним особам.Бідняки застосовували підручні засоби.

Наприклад, крокодилячий послід — перед статевим актом жінки змащували їм геніталії зсередини. Іноді для більшої густоти засіб змішували з медом. Фекалії крокодила затримували потік сперматозоїдів.

Брезгливі використовували тільки медовий відвар акації або смолу, змочуючи ними скручене в трубочку бавовняне волокно і перекриваючи їм вхід в матку.

Останнім засобом від небажаної вагітності була магія. Чоловіки зверталися до знахарів, які з допомогою ритуалів намагалися зробити їх безплідними. Допомагало це — питання.

Стародавня Греція і Рим

"Мережива Анни", павукові компреси, кедрове масло, сірчанокисла мідь, тампони з бавовни, гній слона, відвари трав, насіння дикої моркви, гранат, імбир, песарії, чхання.

Песарії — спеціальні кільця, зроблені з бронзи, пізніше їх стали застосовувати для запобігання різних патологій статевих органів — як у чоловіків, так і у жінок.

Особливо любили в Стародавній Елладі і Вічному місті всілякі трави. Щоб спровокувати викидень на ранніх термінах вагітності, дівчата пили різні відвари.

Один з античних лікарів по імені Соран Ефеський говорив, що у справі контрацепції корисні вагінальні свічки з імбиру і гранатового соку, останній і справді має сперміцидну дію.

Сам Гіппократ був фахівцем із застосування рослин контрацепції. Він радив жувати насіння дикої моркви, звані в народі "мережива Анни". Насіння цієї рослини і справді пригнічують статеві функції, головне, вживати засіб відразу після статевого акту, а не в цілях профілактики.

Стародавня Русь

Обручки, бджоли, сеча, лазня, годування грудьми.

Християнська церква споконвіку засуджувала небажання мати дітей, тому заходи контрацепції були не дуже популярні.

Довге годування груддю. Навіть сьогодні багато хто вірить в цей "чудодійний" метод. Наслідки такої віри — діти-погодки.

Але першим засобом від нудьги у слов'ян, як відомо, була лазня. Застосовували її і для запобігання небажаної вагітності. Досить попаритися відразу після статевого акту.

Вірили наші предки і в те, що надійним способом уберегти себе від приплоду є будь-який кислий продукт — від квашеної капусти до ферментованого молока. Популярним методом були і спринцювання лона власною сечею.

Древній Китай і Японія

Ртуть, рослинна олія, смола кедра, галун, гранатовий сік, срібні кульки, бамбукова папір, тепла вода.

В Країні Висхідного Сонця охоронялися не тільки жінки, але і чоловіки, особливо шляхетні самураї.

Так впродовж кількох місяців було щодня на кілька хвилин поміщати член в посудину з теплою водою, від 40 °С і вище. Тепло, як відомо, ворог чоловічий репродуктивності, на недовгий час.

Японські гейші використовували бар'єрні методи: бамбукову папір, яку поміщали всередину лона під час близькості.

Дівчата Піднебесної перед сексом змащували піхву сумішшю рослинного масла і ртуті. При цьому скільки прекрасних китаянок померло залишається загадкою.

Інший рецепт — смола кедра, змішана з галуном і соком граната.

Також вводили в матку срібні кульки, які нібито не давали сформуватися плоду. Але такий метод був малоефективний для ще не народжених, і дуже небезпечний для вже тих, хто жив.

Нагадаємо, безглузді правила вагітних минулого століття, які не можуть не розсмішити сучасну людину.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці шалені поради минулих століть зруйнували щастя не одній майбутній мамі.

Також "Знай.uа" писав, на ці старовинні знімки майбутніх мам неможливо дивитися без ніжної посмішки.