У 1994 році журнал "Vanity Fair" організував вечірку, яка проходила в лондонській галереї сучасного мистецтва "The Serpentine". На цей захід були запрошені багато знаменитостей, серед яких була і принцеса Діана.

Леді Ді ретельно готувалася до цієї вечірки. Всі очікували побачити її в класичній елегантній сукні від "Valentino". Оскільки модний дім заявив про це напередодні.

Але принцеса вирішила інакше.

Як з'ясувалося пізніше, у Діани були досить вагомі причини надіти інше плаття. Її жіноче самолюбство дуже зачепили і зробив це її чоловік принц Чарльз. Як раз тоді, він публічно зізнався, що знаходиться у відносинах з Каміллою Паркер-Боулз.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відомо, що Камілла була справжньою любов'ю Чарльза і вони зустрічалися ще до одруження принца на Діані. Але шлюб нічого не змінив, і Чарльз продовжив зустрічатися з Каміллою, вже будучи одруженим.

Напевно, Діана хотіла показати світу, яку розкішну жінку втратив її чоловік, вибравши в результаті, Каміллу.

Так сповнена рішучості принцеса приїхала на захід в шикарній короткій вечірній сукні від дизайнера з Греції Христини Стамболіан.

Королівські особи таких нарядів собі зазвичай не дозволяли, адже плаття було досить відвертим — його довжина була вище колін і плечі принцеси були оголені. Також Діана одягла чорні туфлі на підборах і нафарбувала нігті лаком яскраво-червоного кольору.

В якості прикраси до цього сміливого наряду Діана вибрала подарунок Чарльза до їхнього весілля — кольє з великим сапфіром.

Як розповідали близькі до принцеси люди, вона хотіла показати публіці, що зізнання Чарльза у своїй невірності, нітрохи її не зачепило, а також просто підняти собі настрій. Адже вона була карколомна, а чоловіки не зводили очей.

Як згадувала стиліст Діани: "Принцеса в той вечір хотіла виглядати на мільйон доларів і вона це зробила".

Після всі світові ЗМІ називали це вбрання Леді Ді вельми символічно — "сукня помсти".

Сукня-помста, сукня-скандал…Втім, саме вона увійшла в історію і запам'яталася надовго! Адже чого вже тут приховувати — принцеса Діана у ній просто чарівна!

До слова, як пізніше зізналася Стамболіан, це плаття могло ніколи не з'явитися на публіці, так як, на думку Діани, цей вибір був дуже ризикованим. Вона вибрала сукню в останню хвилину.

Нагадаємо, у ДТП з принцесою знайшли містичну деталь, Діана не повинна була загинути.

Як повідомляв портал "Знай.uа", лікар вперше назвав справжню причину смерті принцеси Діани.

Також "Знай.uа" писав, про моторошну історію Леді Ді, про яку до сьогодні не знав ніхто. Оприлюднені останні слова принцеси Діани.