Археологи виявили таємниче поховання в графстві Оксфордшир, розташованому в Англії. У ньому знаходилися 26 людських скелетів, вік яких сягає 3 тисяч років. Вчені вважають, що дані могильники використовувалися для жертвопринесень і ритуальних поховань. Про це повідомляє Science Alert.

Масове поховання

Знахідка була виявлена під час робіт при прокладанні трубопроводу. В одного із знайдених скелетів руки були підняті до голови, а кістки були відокремлені і розміщені по різні сторони від тулуба. Череп іншого скелета був вилучений і закопаний разом з ногами. Подібні поховання, які відрізняються від класичних могил, називаються девіантними. Вважається, що вони пов'язані зі священними обрядами.

Девіантна поховання

Фахівці повідомили, що для британських племен залізного століття, до епохи окупації Римською імперією, було характерне розчленування. Разом із людськими останками були виявлені предмети домашнього вжитку та кістки тварин. Все це було вивезене з місця розкопок для подальшого дослідження.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Девіантна поховання

Нагадаємо, на Тернопільщині, у місті Чорткові під час робіт земля обвалилася і люди побачили щось несподіване. Комунальники під землею знайшли спальні з двома ліжками.

Читайте також: вчені вперше виявили останки земноводного кита віком 42.6 мільйонів років, який мав 4 лапи і нагадував видру, в прибережній пустелі на півдні Перу. Стародавні кити могли мігрувати з Західної Африки, перепливши Південну Атлантику.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 1878 році на шведському острові Бьйорк був знайдений скелет знатного вікінга. Вчені не сумнівалися, що це могила знатного чоловіка, аж до 2017 року, коли ДНК-експертиза кісток піднесла сюрприз.

"Знай.uа" розповідав, на території графства Південний Йоркшир у Великобританії археологи натрапили на скарб з монетами, які належать до унікального періоду в історії Римської імперії - Року чотирьох імператорів.