Коли мова заходить про гаремах, то більшість людей відразу уявляють собі багато жінок, розкішні хороми і життя, повне задоволень. Але насправді все було трохи інакше.

Гарем завжди ретельно охоронявся від сторонніх очей - у цих таємних хоромах проживали жінки. Головною вважалася та, яка першою вийшла заміж за султана.

Часто в гаремах знаходилося дуже багато жінок, часом їх чисельність могла досягати декількох тисяч. Щоб опинитися в гаремі, потрібно всього лише було бути юною красивою дівчиною. Але далеко не кожній жінці вдавалося народити спадкоємця своєму чоловікові - не кожна могла зав'язати з ним стосунки.

В гарем до султана потрапляли лише найгарніші дівчата, які були прекрасні зовні, володіли гострим розумом і швидко освоювали всі тонкощі правильного поводження зі своїм паном.

Дівчина обов'язково повинна була бути стрункою. Особливо цінувались у фігурі наложниці стегна і тонка талія, співвідношення між ними повинно було бути 2/3.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Правильні риси обличчя були безсумнівним плюсом, але не найважливішим достоїнством тієї, яка має знаходитися в товаристві самого султана.

Набагато більше цінувалася будова її внутрішніх м'язів, які зміцнювалися за допомогою спеціальних вправ. Особливим випробуванням був танець, коли дівчина повинна була 30 хвилин танцювати, набравши всередину себе води. І за весь цей час жодної краплі не повинно було пролитися з неї.

Султан вибирав собі з танцюючих перед ним дівчат ту, з якою проведе ніч. На обраниці затримувався його погляд, або до ніг красуні падала хустка.

Після цього наложницю починали готувати до зустрічі з її повелителем. Дівчину купали, робили масаж, натирали пахощами, і звичайно ж видаляли всі волоски з її тіла.

Епіляцію робили, використовуючи цукор. Процедура була досить болючою. Але це і була ще додаткова перевірка для наложниці. Якщо під час видалення волосків з тіла дівчина кричала від болю, то її визнавали темпераментною і гідною зустрічі з султаном.

А ось якщо вона мовчки стискала зуби і мовчала під час болючої процедури, то таку вважали позбавленою жіночої чарівності. У неї більше не було шансу залишитись наодинці з султаном.