Археологи виявили давньоєгипетську гробницю, яка збереглася в хорошому стані. Вона належала високопоставленому чиновнику і була прикрашена унікальними настінними розписами. Про знахідку повідомляє Newsweek.

Давньоєгипетська гробниця

Стародавня гробниця була виявлена в некрополі Мемфіса, який розташований неподалік від селища Саккара, в 30 кілометрах на південь від Каїра. Місце поховання датується правлінням п'ятої династії фараонів – 2504 – 2347 роки до нашої ери. У гробниці виявлено фрагменти мумії впливового чиновника на ім'я Хуві, а також канопи – судини, які призначені для зберігання вилучених при бальзамуванні тіла внутрішніх органів.

Розпис гробниці

Приміщення побудоване з білого вапняку. Стіни гробниці прикрашені рідкісними написами і малюнками. Деякі з них були намальовані спеціальними маслами і смолами. Гробниця розташована неподалік від місця поховання відомого фараона Джедкара Ісесі. Це вказує на ймовірний зв'язок між правителем і чиновником.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Піраміда Джедкара Исеси

Останнім часом археологи досить часто повідомляють про незвичайні знахідки. Наприклад, у лютому в Єгипті була виявлена гробниця з 50 муміями. Вони перебували в сімейному некрополі в межах 9-метрових похоронних камер в районі Туна-ель-Габала. Гробниця належить до епохи правління династії Птолемеїв (IV – I століття до нашої ери). 12 мумій з тих, що були виявлені, були дітьми. Поховання було знайдено неподалік від Каїра – у провінції Ель-Мінья.

Читайте також: виявлено масове ритуальне поховання, в жертву принесли 26 осіб. Разом із розчленованими тілами були знайдені кістки тварин і предмети домашнього вжитку.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у 1878 році на шведському острові Бйорк був знайдений скелет знатного вікінга.

"Знай.uа" розповідав, на території графства Південний Йоркшир у Великобританії археологи натрапили на скарб з монетами, які відносяться до унікального періоду в історії Римської імперії - Року чотирьох імператорів.