Мисливець за викопним Алан Детріч виявив скелет дитинчати тиранозавра. Тепер крихітка Ті-Рекс належить йому, оскільки він був знайдений приватною особою в приватних володіннях. Вік останків досягає 68 мільйонів років.

Скелет тиранозавра

Детріч позичив скелет Музею природної історії університету в Канзасі в 2017 році. Зараз він знаходиться там і є частиною експозиції. З невідомих причин власник унікального скелета нещодавно заявив про те, що виставив знахідку на аукціон. Стартова ціна останків стародавньої тварини склала 2.95 мільйонів доларів.

Скелет тиранозавра

В описі до скелету на аукціоні повідомляється:

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Найімовірніше, це єдине дитинча Ти-Рекса в світі. Довжина черепа тварини становить 53 сантиметри (21 дюйм), а довжина корпусу досягає 4.5 метрів (15 футів). Динозавр був неймовірно небезпечним м'ясоїдом, про що свідчать гострі зуби. Малюку було всього чотири роки, коли він загинув".

Палеонтологи, які вивчали скелет, б'ють тривогу. На їхню думку, унікальні кістки після продажу стануть недоступними для досліджень, оскільки більше не експонуватимуться в музеї. А це величезна втрата для всього наукового світу.

Дитинча тиранозавра

Аналіз скелета маленького тиранозавра може стати вирішенням серйозних суперечок у палеонтології. Зокрема, про те, чи є маленькі Ті-Рекси з Північної Америки дитинчатами дорослих тиранозаврів, або ж вони протягом усього свого життя залишалися маленькими, а тому повинні мати окрему класифікацію Nanotyrannus.

Палеонтологи звинувачують не тільки Алана Детрича, але і університетський музей. Адже він сприяв зростанню вартості скелета тварини. Ціна практично досягає 3 мільйонів. Це досить висока вартість, яку здатний заплатити далеко не кожен музей. Співробітники музею повідомили, що вони не знали про плани мисливця за викопним, коли займалися про популяризацію наукового об'єкта.

Тиранозавр

Нагадаємо, учені провели божевільний експеримент з динозаврами

Як повідомляв портал Знай.uа японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що з цього вийшло

Знай.uа розповідав про те, що дослідники відкрили новий вид ящерів, які є нащадками динозаврів