Археологи повідомили про приголомшливу знахідку. Їм вдалося здійснити вражаюче відкриття – вони виявили найдавніше місто.

Це допомогло вченим пролити світло на таємницю існування людства. Дослідники знайшли загадкове місто, яке існувало ще до того, як почала правити перша династія фараонів.

Археологам з Єгипту та Франції вдалося виявити останки одного з найдавніших поселень світу. Експерти повідомили, що воно відноситься до періоду неоліту.

Піраміда

Представники Міністерства старожитностей назвали цю знахідку унікальною і відзначили, що вона надає неймовірно цінну можливість вивчення доісторичних племінних громад, які проживали в дельті Нілу до правління перших фараонів. На думку фахівців, клімат і географічне положення сприяли зародженню землеробства в цих околицях.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Піраміди

Крім того, археологи розкопали таємний бункер, в якому знаходилася велика кількість останків тварин, кам'яні інструменти і кераміка. Він розташований приблизно в 140 кілометрах на північ від Каїра.

Завдяки проведенню різних досліджень археологам вдалося визначити, що поселення датується 5000 роком до нашої ери. Це свідчить про те, що місто передує будівництву знаменитих пірамід у Гізі. В цих околицях городяни жили ще за 2500 років до настання першої династії фараонів.

Фараон

Нагадаємо, італійські дослідники зробили сенсаційне відкриття визначивши, що кинджал з саркофага єгипетського фараона Тутанхамона зроблений з матеріалу неземного походження.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британський археолог з Університету притулку давньоєгипетської красуні. На його думку, гробниця Нефертіті знаходиться поруч з тим місцем, де знайшли мумію Тутанхамона.

Читайте також: виявлено масове ритуальне поховання, в жертву принесли 26 осіб. Разом із розчленованими тілами були знайдені кістки тварин і предмети домашнього ужитку.