Стародавня легенда свідчить, що високо в горах плачуть кам'яні велетні. Їх сльози, застигаючи, утворюють цілющий бальзам - мумійо - ліки від усіх хвороб. Рідко хто знаходить сльозу велетня, але знайшов стає найздоровішою і найсильнішою людиною у світі.

Мумійо відомо людині досить давно. Воно являє собою особливий продукт, який з'явився природним шляхом. Як правило, він складається в основному зі смоли, яка постійно випливає зі щілин в скелях. У зв'язку з такою особливістю походження даний засіб вважається безцінним джерелом корисних мікроелементів, які допомагають відновити людський організм.

Муміє має гладку, блискучу поверхню, світло-або темно-коричневий відтінок. Навіть по запаху ясна природа цього продукту, адже кожен відчує в ньому легкі нотки нафти. При контакті з водою муміє повністю розчиняється через деякий час.

Однак, повний склад і походження муміє досі невідомі. Практика показує, що в продукті точно присутній приблизно 30 макро- і мікроелементів, 6 амінокислот, ефірні масла, бджолина отрута, а також кальцій, магній, залізо і багато інших складових. Крім цього, в муміє є ще вітаміни різних груп і кислоти на кшталт гиппуровой і бензойної, а також віск. Саме через свого складу і властивостей застосування муміє найчастіше допомагає відновлювати пошкоджені тканини.

Сфера використання

У цих природних ліків є численні назви. Наприклад, в Монголії мумійо називають Бараг-шун (сік скелі), в Ірані - муміойін (м'який віск). До речі, друга частина такої назви, тобто Ойін - це місце, де вперше і виявили мумійо.

У давнину спосіб застосування мумійо майже не відрізнявся, ним лікували шкірні ушкодження, різні наслідки опіків, просто зволожували суху і проблемну шкіру.

Таким чином, засіб має багатовікову історію, яка налічує близько 100 тисяч років. Додаткові відомості про різні властивості, протипоказання мумійо відомі завдяки старовинним рукописам народів Індії, Тибету, Китаю та багатьох інших. Дані історичні джерела досі активно вивчають.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Лікувальна дія мумійо

Властивості і застосування муміє були відомі ще в стародавній період життя людства. Основна думку, які побутувала серед народів, наголошувала про те, що продукт здатний вилікувати весь організм, тобто впливати на всі внутрішні і зовнішні органи. Було також помічено, що засіб підсилює потенцію у чоловіків.

У стародавніх рукописах описувалося, що мумійо застосовували при туберкульозі, бронхіальній астмі, хворобі нирок, запальних процесах, отруєннях, виразці шлунка, мігрені, епілепсії. Мандрівники, купці відправлялися в далекі мандри без мумійо.

Відомий на той час лікар Авіценна стверджував, що ця речовина - одне з найдосконаліших складних ліків. Гірську смолу (друга назва цього засобу) застосовували при вивихах, епілепсії, нервових розладах. З давнини також відомі й інші назви мумійо - "гірський віск", "кров гори", "піт скелі".

Ще в IX столітті до н. е. великий Аристотель детально описував лікувальні здатності цих чудо-ліків і призначав мумійо людям, що зазнають мук від вродженої глухоти і при носових кровотечах. А для лікування такого поширеного дефекту, як заїкання, Аристотель радив змащувати язик сумішшю мумійо і меду. Абубакр Рабі ал-Бухарон в 960 році н. е. приписував цьому унікальному засобу загоюючі властивості.

Наукові факти

Сьогодні наука прогресує, тому може чітко сказати про те, що мумійо є незамінними ліками, які містять життєво важливі хімічні елементи (близько 30), амінокислоти, ферменти, гормони та інші речовини.

Багато хіміків і біологів сучасності досі не можуть вивести формулу речовини, оскільки в порівнянні зі звичайними препаратами, в яких є близько 2-3 елементів, мумійо містить значну частину таблиці Менделєєва.

Важливо розуміти, що мумійо не примушує процеси в організмі протікати інакше, в посиленому темпі, воно лише балансує їх між собою, роблячи звичними. Ліки допомагають людині адаптуватися до будь-якого середовища, оскільки наповнюють організм саме тими речовинами, які необхідні.

Також багато хто знає про те, що продукт є прекрасним засобом для підняття імунітету, для лікування вірусних і інфекційних захворювань. Важливо, що мумійо здатне боротися навіть з ангіною, грибком, екземою.