Моторошна трагедія поставила на вуха весь світ. 15 квітня загорівся Собор Паризької Богоматері, в результаті вже обвалився шпиль і дах будівлі. На реставрацію підуть мільйонні суми і неймовірна кількість часу, але святиня, якою її запам'ятало не одне покоління, ніколи не буде колишньою.

Проте 16 квітня ЗМІ повідомили новину про неймовірну знахідку, яку французи вже встигли назвати "свідченням Божого втручання".

Кілька унікальних реліквій знайдених у порожнині бронзового півня, якого врятували під час гасіння пожежі.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики
Показати ще

Відомо, що на місці обвалення покрівлі собору Паризької Богоматері виявлений бронзовий ковчег у вигляді півня, а в ньому святі мощі і один з зубців вінця Христа, частки мощей Святої Женев'єви і Святого Діонісія Паризького. Їх вважають талісманами столиці Франції, які оберігають місто від нещасть.

Як з'ясувалося, реліквії, які вважалися давно втраченими, всі ці роки були приховані в порожнині бронзового птаха, який прикрашав шпиль знаменитого храму.

Півня виявив випадково один з учасників реставраційних робіт, який оглядав руїни зруйнованого купола. Керівник Французької федерації будівельників Жак Шаню написав у Twitter-акаунті про дивовижну знахідку.

"Неймовірно: один із наших колег по Об'єднанню компаній з реставрації історичних будівель знайшов серед завалів півня, який прикрашав шпиль Нотр-Даму. Інтуїція його не підвела", - відзначив він.

"Молитви працюють", - стверджують користувачі. "Це злагоджена та професійна робота пожежників", - парирують скептики.

Пізніше знахідку підтвердили у Міністерстві культури Франції.

Як наголошується, півня, який прикрашав звалився шпиль Нотр-Даму, виявили ввечері 16 квітня. До цього його вважали втраченим під час пожежі.

Однак з'ясувалося, що при падінні фігурка відокремилася від шпиля. Вона не впала всередину будівлі, де тривала пожежа, а опинилася серед інших уламків зовні біля дороги.

Бронзовий півень серйозно обгорів і трохи втратив форму під дією руйнівного полум'я,чи залишилося цілим його дорогоцінний вміст, поки не повідомляється. Півень отримав сильну вм'ятину, однак експерти сподіваються, що його вдасться повністю відновити.

Цікаво, що півень серед парижан мав репутацію "духовного громовідводу" і своєрідним оберегом міста.

Нагадаємо, французький архітектор Жан-Мішель Вільмотт назвав сумму, яку доведеться витратити на реконструкцію Нотр-Даму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", рятувальники назвали причину пожежі у соборі Паризької Богоматері.

Також "Знай.uа" писав, знайдена альтернативна Біблія, яка спростовує все, у що ми вірили.