Американські вчені виявили скам'янілості величезних гіперкарніворів – гігантських м'ясоїдних хижаків, які полювали на слонів і бегемотів. Останки зберігалися в запасниках музею. Істота жила на Землі приблизно 22 мільйони років тому. Вчені назвали її Simbakubwa kutokaafrika. На Суахілі симбакубва означає "великий лев". Варто відзначити, що тварина більше нагадує шаблезубого тигра і білого ведмедя, а не лева.

Шаблезубий тигр

Частина черепа, скелета і щелепи хижака були виявлені Меттью Бортсом і Ненсі Стівенс з Університету Огайо в запасниках Національного музею Кенії. Палеонтологів вразили величезні розміри стародавнього хижака, який швидше за все загинув у дуже молодому віці.

Стародавній хижак

Меттью Бортс повідомив:

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

"Симбакубва був більше за шаблезубого тигра і навіть білого ведмедя, який в наш час вважається найбільшим ссавцем на суші. Він був гіперкарнівором з трьома парами іклів (у тигрів їх всього одна пара). Тварини полювали на давніх предків слонів і гіпопотамів – мастодонов і антратоніків".

Предки симбакубви були невеликими, розміром з ласку. Вони з'явилися приблизно 66 мільйонів років тому, одразу після зникнення динозаврів. Даний різновид належить до групи вимерлих гієнодонтів – перших м'ясоїдних ссавців Африки.

Білий ведмідь

По мірі зміщення континентів предки великих собак і кішок мігрували на південь Африки, а симбакубва – на північ. Ученим поки не вдалося з'ясувати, чому цей вид вимер. Можливо, через зміни клімату або конкуренцію з людьми за джерела їжі.

Порівняння розмірів тварини і людини

Борт стверджує:

"Нестабільна екосистема зробила їх дуже вразливими. Майже настільки ж вразливими до змін навколишнього середовища сьогодні є білі ведмеді, леви та інші великі хижаки".

Нагадаємо, вчені провели божевільний експеримент з динозаврами

Як повідомляв портал Знай.uа, японські вчені спробували воскресити мамонтів, і ось що з цього вийшло

Знай.uа розповідав про те, що дослідники відкрили новий вид ящерів, які є нащадками динозаврів