Історики прийшли до висновку, що італійське взуття завжди цінувалося по всьому світу. Туфлі та черевики, виготовлені майстрами з Апеннінського півострова, є синонімом краси, комфорту і надійності.

Навіть два тисячоліття тому ситуація не сильно відрізнялася від поточної — італійське, а, точніше, римське взуття носили у всіх куточках цивілізованого світу. У Стародавньому Римі взуття ділилася на сандалі, черевики та чоботи.

Цей черевик носив чоловік, який проживав у форті Заальбург і служив Римській імперії майже 2000 років тому

Заальбург — невеликий форт, який римляни побудували в кінці першого століття нашої ери, щоб охороняти кордони своєї імперії від варварських племен зі сходу. Досить швидко Заальбург став великим регіональним поселенням.

Форт Заальбург і прилегле до нього поселення були закинуті близько 260 р. н. е., коли почався занепад Риму, а варварські племена стали переміщатися до західних кордонів імперії.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Донині у ньому знаходять артефакти римської епохи. За збігом обставин, особливого багато тут було виявлено примірників взуття, які носили місцеві жителі. В даний час в Заальбургу створений археологічний музей, де зібрані експонати римської епохи.

Ймовірно, саме так виглядала нога римського легіонера на марші

Як і в наші дні, мешканці античних міст любили похвалитися і покрасуватися перед сусідами та іншими людьми. Для цього використовувалися, в основному, одяг і прикраси.

Взуття вважалася важливим елементом, за яким навколишні відразу ж розуміли, що перед ними не плебей, але патрицій. Цікаво, що дозволити собі взуття в Римській імперії могли як багаті, так і бідні верстви. Але у перших вона відрізнялася особливо майстерною формуванням і декоративними прикрасами, як, наприклад, на примірнику нижче.

Швидше за все, власницею цих черевиків була багата жінка, про що свідчить досить вузький носок і численні візерунки по всій поверхні матеріалу

Реконструкція того, як римська модниця могла б носити взуття

Чоловіче і жіноче взуття стародавніх римлян розрізнялася тільки за кольором, а не за формою. Чоловіки носили здебільшого черевики зі шкіри натурального кольору, жіночі черевики мало відрізнялися за формою, були, однак різноманітних кольорів і з більш м'якої шкіри. Багаті жінки носили взуття, прикрашене перлами, золотом і дорогоцінними каменями.

Нагадаємо, вперше світу показали давньогрецьку сукню, якому 3 тисячі років. Це одне з найважливіших археологічних відкриттів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", світу показали найдавнішу сукню в історії. Сукня дуже непогано збереглося, що важливо.

Також "Знай.uа" писав, хто і коли придумав каблук. Витоки каблука знаходили ще в глибоку давнину, спочатку він мав більш практичну функцію.