Група археологів з Америки, які проводили розкопки у Флоренції, випадково виявили поховання якогось Лоренціні, котоэтой який був відомий під псевдонімом Карло Колодди, він був автором знаменитої казки "Пригоди Піноккіо". Поруч з нею виявили могилу і Піноккіо.

Таке збіг вченим здалося забавним. На могильній плиті Піноккіо Санчеса було зазначено, що він з'явився на світ в 1790 році, а пішов з життя у 1834. Тобто дорослий Піноккіо міг спілкуватися з Колодди, коли той був ще дитиною. Це означає, що у героя казки міг бути реальний прототип, однак у цієї теорії не було підтверджень.

Археологи взялися за розслідування і навіть з великими зусиллями змогли отримати право на ексгумацію тіл, яке піддали експертизі.

Виявилося, що у Піноккіо були дерев'яні протези ніг і навіть дерев'яна вставка замість носа. Крім того, він був карликом. Однак цей факт не завадив йому відслужити в армії 15 років. Ці дані дослідники отримали завдяки співпраці з владою Італії.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Він позбувся ніг і розбила собі ніс, коли на навчаннях в горах зірвався зі скелі. Так, замість носової перегородки у нього була дерев'яна вставка і протези замість ніг. Після повернення, у нього не залишилося родичів і допомоги чекати не було від кого. Йому вдалося влаштуватися на ярмарок, де він виступав з нехитрими трюками, чим і годував себе до кінця життя.

Археологам дуже пощастило, адже місцевому журналісту вдалося відшукати уривок листа самого Карло Колодди своєю кузиною. Це стало єдиним доказом того, що Піноккіо з дерев'яним носом дійсно став прототипом казкового персонажа.

" …оя люба кузина, ти питаєш мене про найближчі плани. В минулому листі я повідомляв тобі про це нещасний і дуже мужній людині – Піноккіо Санчеса. Дуже хочу про нього написати. Спочатку думав створити серйозний роман. Але чомусь почав робити казку для дітей. Чому казку, сам не зрозумію. Адже життя Піноккіо була трагічною, а не казковою. У що це врешті-решт виллється, не знаю. До речі, ти обеща…", - було написано в ньому.

Карло Колодди

Завдяки аналізу папери у вчених не залишалося сумнівів, щодо його справжності. Так з'ясувалося, що багатостраждальний Піноккіо Санчес є прототипом одного з найбільш відомих казкових персонажів у світі.

В 2001 году группа американских археологов проводивших раскопки во Флоренции, проходя мимо церковного кладбища,...

Geplaatst door Интересно op Maandag 22 april 2019

Нагадаємо, вчені дізналися нові подробиці життя в середньовічній Європі.

Як повідомляв Знай. ua, загадкова клинопис розкрила таємницю стародавнього міста.

Знай. ua писав, що шукачі скарбів натрапили на найціннішу знахідку.