Янтарна кімната стала відомою на весь світ після того, як під час Другої світової війни її викрали фашисти з Царськосільського палацу. Навесні 1945 року вони кудись її сховали. Археологам досі не вдалося розкрити цю таємницю. Версій про те, де вона насправді може бути, досить багато.

Бурштинова кімната

Деякі з них були перевірені експертами і виявилися помилковими. Інші залишаються під знаком питання, адже поки у фахівців немає можливості перевірити їх достовірність. Варто зазначити, що у Польщі досі займаються пошуком так званого золотого поїзда нацистів, в якому може знаходитися Янтарна кімната.

Бурштинова кімната

Нещодавно з'явилося нове припущення про те, де захована скарбниця ХVIII століття. Цю версію висунули археологи Петер Лор, Гюнтер Екард і Леонард Блуме. Дослідники Німеччини вважають, що шедевр мистецтва ховається в печерах Рудних гір неподалік від Дрездена. Фахівцям вже близько 70 років, вони вже вийшли на пенсію. Тому багато фахівців вважають, що їх заява доволі сумнівна

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дрезден

Деякі факти все ж змушують задуматися і прислухатися до археологів. Наприклад, їх батьки служили разом в охоронному батальйоні Вермахту. Можливо, їм насправді було відомо, де захована янтарна кімната, і вони поділилися інформацією зі своїми синами.

До того ж, дані георадара говорять про те, що під печерами Рудних гір насправді ховається ціла система тунелів. У них може ховатися все, що завгодно. А на самих стінах печер помітні сліди від сталевих кабелів, які напевно використовували для спуску вантажів.

Бурштинова кімната

Вченим доведеться з'ясувати, наскільки достовірна ця версія. Завдяки її з'явилася ще одна надія, що Янтарна кімната, яка була створена пруськими майстрами на замовлення короля Фрідріха Першого, незабаром буде знайдена.

Бурштинова кімната

Нагадаємо, що українські археологи показали дивовижний предмет з минулого, яким користувалися 2,5 тисячі років тому.

Читайте також: у стародавньому місті Помпеї команда археологів виявила при розкопках святилище, або ларарий, якому 2000 років.

"Знай.uа" розповідав про скарби цивілізації Тіуанако. На дні озера виявили храм верховного божества.