Археологи постійно знаходять різні артефакти незвичайної форми, розміру або складу. Сучасні вчені не можуть пояснити походження деяких з них. До них відносяться ящероподібні статуетки, відьомські пляшечки, римські додекаедри і щурячий король.

Ящерообразные статуетки

В Іраку були виявлені незвичайні статуетки культури Убайд. Вони оформлені у вигляді ящероподібних і змієподібних людей у різних позах. Всі ці фігурки мають аномально подовжені голови і мигдалеподібні очі. Багато цих статуеток були виявлені в похованнях. Тому вчені припустили, що вони свідчили про певний статус.

Ящерообразные статуетки

Ящерообразные статуетки

Відьомські пляшечки

В 2014 році при розкопках на місці стародавньої битви в Ноттінгемширі археологи зробили дивовижне відкриття. Вони виявили так звану відьомську пляшечку, розмір якої досягає 15 сантиметрів. Подібні посудини використовувалися в Америці і Європі для чорної магії в 1600-1700 роках. Найчастіше їх виготовляли зі скла або кераміки. Вчені виявили близько 200 таких пляшечок. У них часто зберігалися волосся, нігті, залишки голок і навіть сеча. Вважається, що ці пляшечки використовували для того, щоб захистити власника від злої магії і згубного вплив відьом.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Відьомські пляшечки

Відьомські пляшечки

Вміст відьмацької пляшечки

Римські додекаэдры

В регіонах, які колись перебували під впливом Римської імперії, знаходять невеликі таємничі об'єкти, які отримали назву додекаедри. Це бронзові чи кам'яні предмети з 12 плоскими п'ятикутними гранями і отворами різних розмірів на кожній стороні. Діаметр об'єктів становить від 4 до 12 сантиметрів. З кожного кута стирчать невеликі ручки. Протягом багатьох років експерти висунули 27 теорій щодо походження цих незвичайних артефактів, але жодна з них не була доведена.

Римські додекаэдры

Щурячий король

У декількох музеях по всьому світу містяться неймовірно дивні експонати, які колись були живими. Це легендарний звір з Середньовіччя, якого називають Щурячим королем. Він виникає, коли кілька щурів зростаються або сплітаються хвостами. В результаті формується своєрідне гніздо з щурів. У центрі – вузол з хвостів, а морди щурів спрямовані назовні. Найбільший з подібних артефактів складається з 32 гризунів. Подібні муміфіковані об'єкти знаходять і досі. Але ні одна жива подібна аномалія не була виявлена.

Щурячий король

Нагадаємо, історики розповіли, чим хворіли кияни в давнину. Інший рівень медицини, майже відсутнє, харчування. Все це впливало на те, як організм міг чинити опір.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи знайшли найдавніше загублене місто. Як зазначають дослідники, були знайдені кам'яні фундаменти, таблички та інші історичні артефакти, які вказують на те, що місту близько 4 тисяч років.

Також "Знай.uа" писав, у найдавнішій аметистовій шахті знайшли згадки про Понтія Пілата. Вік цього тексту становить близько 2000 років.