Люди, які жили 2 тисячі років тому на узбережжі Тихого, океану створили величезні скульптури. Ці людські фігури мали намагнічені пупки, щоки та носи. Вчені спробували це пояснити.

На думку Роджера Фу, геофізика з Гарвардського університету, і його колег, валуни, з яких були висічені округлі статуї, були намагнічені ударами блискавок. Швидше за все, скульптори спеціально розміщували намагнічені шматки заліза поруч із базальтовими брилами, які багаті залізом. Вони робили це, щоб спровокувати попадання розряду в потрібну ділянку.

Скульптура

Джулія Гернсі, історик з Техаського університету в Остіні, вважає, що пузаті скульптури представляли мертвих, а також оспівували предків високопоставлених сімей. Вона припустила, що швидкорослі спільноти були переконані, що померлі родичі виявляли свою присутність і владу за допомогою фігур, які відштовхують намагнічені об'єкти. Їй вдалося з'ясувати, що мезоамериканці приписували деяким частинам тіла особливі сили, наприклад, животам і обличчям.

Пузата фігурка

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Фахівці вивчили 11 пузатих фігур – 5 животів і 6 голів. Всі вони знаходяться на території сучасної Гватемали. У місцях мезоамериканських розкопок (у Центральній Америці і Центральній Мексиці) було виявлено щонайменше 125 скульптур.

Скульптура в Гватемалі

Ручні датчики підтвердили дослідження 1977 року, в якому повідомлялося, що магнітні сигнали виникали над правою щокою і скронею голів археологічного пам'ятника Монте-Альто, розташованому на тихоокеанському узбережжі. Саме він дав назву однойменній культурі. Крім того, датчики зафіксували магнетизм поблизу пупків чотирьох фігур тіл. Потім переносний прилад з високою роздільною здатністю чітко позначив магнітні поля скульптур 2 тіл і 2 голів.

Статуя Монте-Альто

Як повідомляв портал "Знай.uа": село Купище, розташоване в Житомирській області, притягує до себе любителів містики. Воно славиться незвичайною поляною, на якій твориться незрозуміле.

Читайте також: унікальна у своєму роді статуетка розкрила таємницю невідомої цивілізації.

"Знай.uа" також розповідав про безносих давньоєгипетських статуй і про те, чому вихідців з того світу позбавили дихання.