19 травня 1962 р. актриса Мерилін Монро заспівала традиційну "Happy birthday" для президента США Джона Ф. Кеннеді, на святковому концерті на честь 45-річчя в Нью-Йорку.

Монро виконала знайому усім пісню в такий провокативній манері, що ця новина облетіла всі газети і стала знаковим моментом ХХ-го століття. А сукня, в якій вона виступала, в 1999 р. було продано на аукціоні за шокуючі 1.26 млн доларів.

Це виступ Мерилін Монро було більш ніж ефектним. Вона вийшла на сцену у відвертій сукні, настільки вузькій, що в ній майже не можна було пересуватися. А коли вона скинула норкову білу шубку – зал ахнув. Напівпрозоре плаття тілесного кольору з глибоким декольте було всипано стразами і виблискувало в світлі софітів. Білизни під ним не було. Ця сукня стало настільки знаменитою, як і сам виступ. Монро замовила її у дизайнера Жана Луї і називала сукню "шкірою і бісером".

Це плаття повинно було саме по собі стати сюрпризом.
Коли головний розпорядник заходу поцікавився у Мерилін, в чому саме вона буде, вона показала йому зовсім інше плаття!
З чорного атласу, закрите, з високим коміром, від стриманого Нормана Норелл.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

А сама вибрала щось абсолютно протилежне.

Коли вона звернулася до Жана Луї, то сказала: "Я хочу, щоб ви створили справді історичне плаття, приголомшливе плаття, єдине в своєму роді."

Тканина, яку вони вибрали - найтонший шифон "суфле" тілесного кольору. Щоб плаття сиділо ідеально, як друга шкіра, Мерилін годинами стояла на стільці, поки над нею чаклували.

У сукню вшиті безліч еластичних вставок, щоб можна було відносно вільно рухатися.

Ніякої підкладки Мерилін не хотіла, білизна теж надягати не збиралася. Тому в районі бюста тканина прокладена в двадцять шарів. Крім того, плаття розшили блискітками і стразами - на вигляд вони просто розкидані по ньому, але, звичайно, розташування було точно продумано.

Отже, Луї і його помічникам довелося постаратися. Робота йшла протягом місяця, і плаття обійшлося Мерилін дуже дорого.
Але воно того вартувало!

Того вечора всі дивилися лишн на неї.

Всі присутні в залі розуміли, що це не просте привітання. Пісня прозвучала дуже інтимно, набагато більш інтимно, ніж дозволяв етикет і рамки пристойності.

Мерилін виконала пісню з таким придихом, що це надавало двозначності зовсім простим словами: "З днем народження, містере Президент. Спасибі за все, що Ви зробили".

Журналісти пізніше описали це так: "Наче вона займається коханням з Президентом на очах сорока мільйонів американців". До того ж, Мерилін була помітно напідпитку. Джон Кеннеді вийшов на сцену і спробував згладити незручну ситуацію жартом: "Тепер, після того як для мене заспівали "Happy Birthday" настільки мило і чисто, я можу піти з політики".

Президент Кеннеді був дуже незадоволений занадто відвертою поведінкою актриси. З чуток, незабаром після цього він прийняв рішення порвати з нею. Цей знаменитий виступ виявився одним з останніх появ на публіці Мерилін Монро - менше ніж через три місяці вона померла, наклавши на себе руки. Кеннеді буде убито через 18 місяців.

А сукню Мерилін двічі виставлялося на аукціонах. У 1999 р воно пішло за $ 1.26 млн., В 2018 - $ 4,8 млн.

Тепер вона входить до складу колекції Ріплі "Хочете - вірте, хочете - ні".

Нагадаємо, недавно на одному з великих аукціонів Лос-Анжелеса були виставлені особисті речі Мерилін Монро, які викупили майже за $1 млн.

Як повідомляв портал "Знай.uа", унікальні знімки 19-річної Мерилін Монро виставили на аукціон.

Також "Знай.uа" писав, опублікували щоденники Мерилін Монро.