Здавалося б, суворі порядки в СРСР не дозволяли співжиття з декількома жінками одночасно. Однак це було.

У Радянському Союзі було маса прикладів того, що, користуючись своїм високим становищем, різного роду керівні працівники влаштовували собі гареми з малолітніх дівчат і дорослих жінок, які перебували у залежності від них.
Високопоставлені чиновники користуючись своїм становищем примушували жінок бути однією з "наложниць" в їхніх гаремах.

Реальні факти існування гаремів в Радянському Союзі.

Хитрий директор колгоспу

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Письменник Тихон Чавунів написав історію, засновану на реальних фактах. В 30-40-е роки якийсь директор колгоспу з села Болотного, скориставшись своїм становищем, примушував симпатичних йому односельчанок жити з ним за "трудодні" . За гарне виконання обов'язків у гаремі він навіть давав зайвий корм худобі. Якщо ж жінка відмовлялася від співжиття відразу – їй діставався найважчу працю. Можна припустити, що таким трюком користувалися багато директора в більш пізні роки в СРСР.

Щовечора до голови повинна була приходити нова жінка "прибирати канцелярію", начальник офіційно оголосив всіх сільських жінок у віці від 16 до 40 років своєю власністю. Коли на насильника поскаржилися в райком партії, там жінок і слухати не стали.

Гарем міністра культури Александрова



У виданні "Комерсант" були опубліковані відомості, що в 50-х роках у міністра Александрова був справжній гарем. В якості доказу було опубліковано лист матері однієї з дівчат гарему, який вона відправила в ЦК. Жінка повідомила, що її доньку використовували для сексуальних утіх, так само як і безліч інших молодих дам, в квартирі одного Александрова – Костянтина Кривошенина. Сам міністр культури був ініціатором, і частенько приходив "провідати" друга.

Алла Ларионова

Відома радянська актриса Алла Ларіонова в своїх спогадах писала, що втратила багато кіноролей через те, що її зарахували до численного гарему з актрис, студенток і школярок, що обслуговували Александрова і його товаришів, теж чиновників (серед них був навіть заступник завідувача відділом ЦК КПРС Володимир Кружков). Ларіонова запевняла, що між нею і Александровим ніколи нычого не було.

Гарем Берії

Це найвідоміший з радянських гаремів. За різними даними, у Лаврентія Берії було від 200 до 700 коханок, яких йому поставляв начальник охорони Саркісов.

В його будинку нібито постійно юрмилися молоді жінки. Цікаво, що дружина "покривала" свого чоловіка і говорила, що молоді дівчата приходять до її чоловікові по роботі.

Потім послідували масові вбивства в підвалі Берії, серед них - чимало жертв жінок.

Антон Антонов-Овсієнко в своїй книзі наводить версію про масові вбивства співмешканок Берії в одному з підвалів в районі московського Вільного провулка - нібито трупи знищених жінок подрібнювали каменедробарку.

За іншими джерелами, у дворі садиби був обладнаний невеликий крематорій, в якому спалювалися тіла жертв ката-жінколюбством.

Документального підтвердження цієї гіпотези немає, але численні останки людей в підвалі робочі, що прокладають теплоцентраль, дійсно виявили.

А в протоколі арешту Л. Берії є опис вилучених під час обшуку в його особняку жіночих кофтинок, панчіх, комбінацій, трико, косинок, хусток. "Колекціонер", як видно, не відмовляв собі в задоволенні залишати дещо на згадку про своїх чарівних полонянок.

Дитячі розміри деяких речей підтверджують чутки про те, що нерідко здобиччю хтивого наркома ставали дівчатка-підлітки.

Поставляв сексуальних рабинь своєму шефу полковник Рафаель Саркісов. Він зазвичай відправлявся на переговори з придивилася Лаврентію Павловичу дамою, ввічливо, але наполегливо просив номер телефону і вночі доставляв гостю в особняк.

Якщо дівчина виявлялася згідливої, вона могла мати з цього свої дивіденди. Так, однією балерині з Подольська високопоставлений коханець допоміг отримати квартиру в Москві. Чинили опір могли кинути до в'язниці або попросту вбити.

Актриса Зоя Федорова, яка в той період годувала грудьми дитину, будучи привезеної в особняк, стала благати відпустити її, так як у неї боліла груди від приплив молока. Берія прийшов в лють і незабаром велів її заарештувати.

Іншу акторку, Тетяну Окуневскую, він просто згвалтував у себе на дачі. Оскільки Окуневський не виявила належного ентузіазму, вона теж була заарештована і відправлена ​​до Сибіру на лісоповал.