Група археологів у Мексиці, під час розкопок, виявила рештки конкістадорів, які прибули близько 500 років тому у складі експедиції Ернана Кортеса, розгромив імперію ацтеків і завоював Мексику. Про це повідомляє BBC.

"Вчені Національного інституту антропології та історії Мексики прийшли до висновку, що членів групи піддали ритуальним вбивствам схопили їх на берегах Південної Америки індіанці аколуа", — йдеться у повідомленні.

Сліди від надрізів на деяких тілах, вважають вчені, вказують на те, що м'ясо було відокремлене від кісток.

Деякі черепа помістили на цомпантлі - частокіл, що дозволяє виставити їх публічно, при цьому вони були скомпоновані у пари чоловік-жінка. Жінки, принесені в жертву на цомпантлі, були вагітні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тіло однієї з жінок було розрізано навпіл і поховано біля останків дитини у віці трьох або чотирьох років.

Під час проведення дослідження вчені припустили, що протягом півроку з 24 червня 1520 року корінні жителі захопили близько 350 послідовників Кортеса і відібрали для проведення кількох жертовних ритуалів.

Захоплених конкістадорів поміщували в камери і тримали понад шість місяців, і там їх не годували. Протягом зазначеного часу місцеві жителі приносили в жертву чоловіків, жінок і коней, розчленовуючи їх.

Дослідники підкреслюють, що жертви були ритуальними, вбивствами індіанці відтворювали міфологічні сцени про створення світу.

Цікаво те, що свиней, яких конкістадори привозили з собою для вживання в їжу, індіанці їсти відмовилися і, ймовірно, побоюючись чогось тварин убували і закопували цілими.

Дослідження кісток показало, що серед союзників Кортеса були європейські чоловіки і жінки, а також індіанці Таїно з Антильських островів, тлашкаланци, представники народу Тотонакі і цивілізації майя, а також представники чорношкірого і індіанського населення.

З караваном завойовника також йшли коні, корови, вівці, кози, осли і собаки.

Зазначимо, Ернан Кортес один із найзнаменитіших діячів епохи великих географічних відкриттів, іспанський завойовник Мексики і Гватемали.

Якийсь час був по суті правителем Мексики. Перебуваючи у Мексиці, він відправився в експедицію на північ і відкрив Нижню Каліфорнію.

Цікаво, що Каліфорнійська затока спочатку називалася Кортеським морем.

Нагадаємо, у Перу виявили череп незвичайної форми.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені розповіли про головні зміни людини. Ви навряд чи замислювалися, що відображення, яке ви бачите в дзеркалі - результат мільйонів років еволюції.

Також "Знай.uа" писав, стародавня нога привела вчених до невідомого виду вимерлих людей.