Неймовірне гігантське поле давно застиглої лави під назвою Хальдмундархрейн, яка породила звивисті печери, що представляють собою лавові труби знаходиться в декількох годинах їзди від столиці – Рейк'явіка.

Підлога печери складається з лавових пік і потужного льоду. Крім вищезазначених місць, вчені звернули увагу на наявність штучної кам'яної структури, в якій були переламані і вручну кимось порублені на частини. Не виключається варіант, що це могла бути споруда для проведення жорстоких похоронних обрядів.

Лавова печера Сурсхедлір в довжину більше кілометра і є найдовшою печерою Ісландії. Вона пронизана тунелями, які можуть досягати у висоту від 2 до 10 метрів, підлога яких покрита льодом та вулканічними каменями з гострими краями.

Сурсхедлир

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Місцевість тут виглядає, як поверхня чужої планети з фантастичного фільму, що зверху, що всередині.

Тому не дивно, що коли в ці околиці в XIII столітті припливли війська вікінгів, вони почали складати велику кількість переказів про настільки містичне місце.

Так згідно з місцевими легендами, в цих печерах живуть крижані гіганти йотнари, а також злі фантоми. Важливим фактором, який заважав набожному і забобонному населенню оглядати дані краси, були розповіді про вогняного гіганта Сурта. Велетень мав руйнівний меч та силу знищувати все, що побачить очима. Всі ці міфи пов'язані саме з печерою Сурсхедлір.

Згідно Едді, Сурт є владикою Муспельхейма, міста де той править вогняними велетнями.

За легендами, іскри з Муспельхейма породили життя в талій воді. Також з іскор аси створили зірки. Частина зірок вони зміцнили нерухомо, інші ж, для того щоб дізнаватися час, розмістили так, щоб вони рухалися по колу, обходячи його за один рік.

У день Рагнарок армія Сурта рушать на північ, щоб битися з богами. Сурт зрубає світове дерево Іггдрасіль і це стане початком загибелі всього світу. Тільки ліс Ходдмимір залишиться, оскільки це єдине місце, в якому його полум'яний меч втрачає свою силу. Коли військо Сурта - "сини Муспелля" - проскакає за Бивресту, він впаде.

Під час останнього бою Сурт буде битися з богом Фрейром і вб'є його. В кінці бою, коли впадуть мертвими більшість богів і велетнів, Сурт метне вогонь на землю і спалить весь світ.

Нагадаємо, знайшли найдавнішу мережу металевих труб. Стародавні інженерні конструкції виготовлені з металу з дивними домішками.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це найцікавіші острови Украини, які варто відвідати кожному, хто любить свою країну.

Також "Знай.uа" писав, відомо про найстрашніше місце на землі, яке віднімає життя та розум.