На стадіоні в Лімі під час футбольного матчу Перу-Аргентина 24 травня 1964-го загинуло більше 300 людей.

В кінці матчу збірних цих двох країн в рамках відбіркового турніру до XVIII Олімпійських ігор відбулася найбільша за кількістю загиблих трагедія в історії футболу.

Матч наближався до завершення і гості вигравали з рахунком 1: 0. На останніх хвилинах перуанцям вдалося вразити ворота противника і зрівняти рахунок. Але суддя, спочатку зарахував гол, а через пару хвилин скасував своє рішення. Вболівальники на стадіоні, збожеволівши від обурення, влаштували тисняву, а непрофесійні дії поліції тільки погіршили ситуацію. В результаті загинуло 328 чоловік, і ще близько 4000 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Поліція застосувала сльозогінний газ на північній трибуні, щоб налякати натовп. Це викликало паніку. Ворота були закриті. Глядачі, що рухалися по закритих сходах, тиснули тих, хто був біля закритих воріт. Люди помирали від внутрішньої кровотечі або асфіксії. Ворота згодом виламали.