Унаслідок вибухів на військових складах в Ічні, на Чернігівщині, із зони лиха було евакуйовано понад 12 тисяч людей.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Людей було вивезено на безпечну відстань у села Ічнянського та сусіднього районів. У мережі показали фото місць тимчасового проживання постраждалих.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як виявилося, люди ночують у шкільних спортзалах прямо на підлозі.

Місцеві волонтери збирають допомогу - потрібні дитячі памперси, теплі дитячі речі, матраци та ковдри.

Про це у Facebook повідомляє Наталя Іранка, керівник обласного осередку НВР "Правий Сектор" у Чернігові.

Судячи з фото, люди ночують у спортивному залі Парафіївського дошкільного навчального закаду № 1 "Малятко" Парафіївської селищної ради та в Южненській загальноосвітній школі Парафіївської селищної ради.

Серед людей, які перебувають там, багато старих людей та маленьких дітей.

Волонтери збирають допомогу для постраждалих - потрібні памперси 3, 4, 5, дорослі памперси - S, M; дитяче взуття, засоби особистої гігієни та теплі дитячі речі.

Зазначається, що Катерининська церква у Чернігові приймає допомогу.

Нагадаємо, на військових складах в Ічнянському районі Чернігівської області вибухнули боєприпаси, які Україна не виробляє.

З такою заявою виступив народний депутат і радник глави МВС Антон Геращенко в ефірі телеканалу "Прямий".

Антон Геращенко
Антон Геращенко

Геращенко розповів, що саме на цьому складі зберігались надважливі для України боєприпаси для артилерії, зокрема і для градів. Він також додав, що ці снаряди в Україні не вироблються, через що їх доведеться закуповувати в інших держав за неймовірні гроші.

"Трагедія в тому, що Україна в черговий раз втратить боєприпаси, стратегічний запас, який коштує сотні мільйонів доларів і який в Україні не виробляють. Там зараз вибухають дефіцитні снаряди для 122 мм гаубиць, снаряди для реактивних систем" Град "- це те, що в Україні не проводиться", - сказав Геращенко.


Як писав раніше Знай.ua, після розпаду СРСР на території України залишилося багато боєприпасів, утилізацією яких має були займатися Міноборони і уряд. Однак, за фактом, до 2014 року доля арсеналів мало кого цікавила.


Також Знай.ua писав про те, що секретар комітету парламенту Іван Винник різко розкритикував військове керівництво через вибухи складів з боєприпасами.