"Колиба" – неймовірно популярне слово, яке дуже часто мандрівники чують в Карпатах. Що ж воно означає?

Колиба – місце, де живуть вівчарі на полонині в теплу пору року. Воно призначене для догляду за худобою. Раніше популярністю користувалися колиби для лісників, але зараз їх практично не залишилося.

У наш час туристи називають колибами невеликі атмосферні будиночки, які розміщені в горах. Найчастіше в них розташовані сироварні. Але не все так просто. Всі ці споруди мають різне призначення і вигляд споруди.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Туризм Закарпатті розвивається, слово досить популярно. Тому не варто дивуватися, що багато місцевих кафе і ресторанів називаються саме "колиби". Звичайно ж, тут не варять сир і не випасають овець. Тут пригощають мандрівників неймовірно смачними стравами та напоями.

Ви обов'язково повинні спробувати шедеври гуцульської кухні: грибну юшку (і всі інші страви з грибами), банош зі шкварками або бринзою, соління і бограч (угорське національне блюдо, яке часто готують і в Карпатах), з напоїв – узвар, карпатський чай, вино, медовуху та місцеві настоянки.

Багато страв готуються на багатті, що робить їх ще більш смачними. Ви зможете поласувати цими чудовими стравами тільки тут. Тому не варто упускати такий шанс.

Коли ви зайдете в колибу, то відразу відчуєте приголомшливу атмосферу Карпат. Тут все виконано просто і зі смаком. Дерев'яні меблі, стіни і приглушене світло відправлять вас на кілька століть назад. Неймовірно добрі і привітні люди створять чудовий настрій. Ви будете почувати себе тут як вдома, і вам не захочеться йти. Особливо, після того, як побачите, наскільки величезні тут подають порції. І дуже дешеві, до речі.

"Знай.иа" писав про фуд-фестивалях Європи, які варто відвідати цієї осені

"Знай.иа" розповідав про блюдах, які обов'язково потрібно спробувати у Франції

Нагадаємо: відвідувачем французького бару стала скаковий кінь