Упродовж останнього тижня вдалося зміцнити гривну

Валюта

Незважаючи на всі побоювання експертів з приводу масової скупки валюти, долару не вдалося утримати свій курс. За тиждень він впав з 28,09/28,12 до 27,94/27,97 гривень.


Про це повідомили на сайті Мінфіну. Як повідомляють експерти, головною причиною падіння курсу можна вважати зростання надходжень і продажу валюти від металургів і аграріїв. Також на ситуацію вплинув той факт, що більшість банків просто не мали ресурсів для активного скуповування валюти.


“Котирування євро і російського рубля весь тиждень раніше залежали тільки від одного фактора — крос-курсу євро і рубля на міжнародних ринках щодо долара і автоматичного перерахунку котирувань цих валют прив'язку до котирувань долара щодо гривні“ – повідомляють у Мінфіні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще


На думку власників обмінників, найближчим часом ніяких змін не очікується. За євро і рубля ситуація буде більш зрозумілою вже в понеділок. Все залежить від поведінки цих валют на межрынке.


Також варто враховувати той факт, що на свята люди будуть здавати валюту, що пов'язано із збільшенням витрат. За попередніми прогнозами курс долара на вихідних буде наступним: прийом 27,85 -27,95 гривень, продаж 28,05 — 28,10 гривень. Рівень спреду по долара в обмінниках складе від 15 до 20 копійок.


Що стосується євро, прийом 32,152 — 32,268 гривень і продаж 32,383 — 32,441 гривень при спреді від 20 до 30 копійок на євро. Можуть бути відмінності в межах 5-7 копійок в залежності від банку.


У понеділок теж не очікується істотних відхилень за курсом долара і євро. По рублю, ця валюта давно вже стала найбільш ризикованою для українського ринку. Щоб не зайти в глухий кут, фінансисти мають намір масово скуповувати рубль у населення за цінами нижче, ніж у міжнародного банку.

Нагадаємо, раніше долар і євро відправили гривню у "відпустку".


Як повідомляв портал "Знай.uа" гривня нокаутувала долар.


"Знай.uа" писав, що буде з цінами на паливо і чому акції протесту не допоможуть.