Самі аль-Хак, релігійний діяч, відомий як Батько Талібану знайдений мертвим в Пакистані. Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на сина загиблого. Вбивство сталося в місті Равалпінді, хто вчинив злочин – невідомо. Тіло чоловіка знайшли в його власному будинку з вогнепальним пораненням.

Додамо, що таке прізвисько убитий отримав через свої тісні зв'язки з засновником радикального руху "Талібан" Мухамедом Умаром.

Талібан – це ісламський радикальний рух, який зародився серед пуштунів в 1994 році. Назва його учасників (талібів) перекладається з пушту, як "студенти медресе" — ісламських релігійних шкіл.

Згідно з офіційною версією, перший лідер Талібану мулла Мохаммад Омар (колишній моджахед, що втратив у війні з СРСР око), зібрав невелику групу з радикально налаштованих учнів медресе і почав боротьбу за поширення ідей ісламу на території Афганістану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Є й інша версія, згідно якої перший раз таліби пішли в бій, щоб відбити жінок, викрадених з їх села.

Зародження Талібану стався на півдні Афганістану, в провінції Кандагар. Після виведення радянських військ у країні щосили бушувала громадянська війна – колишні моджахеди люто ділили між собою владу.

Нагадаємо, раніше Знай.uа повідомляв про вибух в Афганістані. Вибухнув автомобіль з терористами, загинуло 20 осіб. Вибух стався в провінції Нангархар на сході Афганістану поблизу пакистанського кордону.

Також нагадаємо, що в Афганістані семеро дітей підірвалися на боєприпас і залишилися без кінцівок, а четверо загинуло. Лікарі намагалися пришити покаліченим діткам руки і ноги, проте марно.

Раніше ми писали про бої між силовиками і талібами, які тривали кілька годин. Терористи напали на пост поліцейських.

Бої між силовиками і талібами тривали кілька годин і закінчилися під ранок 9 березня. В результаті нападів загинули десять поліцейських і сім солдатів.

В Афганістані бойовики радикального ісламістського руху Талібан напали на чотири контрольні пости поліції і армії - загинули 17 силовиків. Напади сталися ввечері в четвер, 8 березня, в провінції Тахар на півночі країни.

Також раніше ми повідомляли, що Американські військові в Пакистані за допомогою безпілотника ліквідували Халіда Мехсуда заступника лідера терористичного угрупування "Талібан".

"Мехсуда вбили 8 лютого за допомогою безпілотника в регіоні Північного Вазірістану біля кордону з Афганістаном", — повідомляють військові США.