Незаконно засудженого судом Російської Федерації громадянина України, журналіста Романа Сущенко перевели етапом у колонію суворого режиму, розташовану в Кіровській області. Ці дані були отримані від його доньки Юлії Сущенко.

Колонія, в яку направили борця за свободу слова, розташована поруч з містом Кірово-Чепецьк Кіровської області РФ, на відстані тисячі кілометрів від Москви.

Сьогодні виповнився місяць з тих пір, як Сущенко перевели з відділення СІЗО «Лефортово». 10 днів після переведення його тримали в збірному пункті в'язниці «Матросская тишина» на території Москви. Про це журналіст згадував у листі до сім'ї. Ніяких даних про місце перебування українця не було відомо протягом чотирьох тижнів.

Роман Сущенко, який працював власним кореспондентом Укрінформу у Франції, приїхав в особистих справах до Москви у вересні 2016 року. Там, всупереч всім міжнародним правилам, його затримали 30 вересня. Звинувачення в шпигунстві йому було представлено 7 жовтня того ж, 2016 року.

ФСБ РФ заявили про те, що Сущенко насправді – співробітник головного управління розвідки Міністерства Оборони України. В ГУР Міноборони України спростували це звинувачення.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Майже два роки тривали судові розгляди. Московський міський суд оголосив вирок Сущенко Роману 4 червня 2018 року. Його засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Верховним судом Російської Федерації 12 вересня дане рішення визнано «законним».

Про проведення етапування Романа Сущенко до місця, де йому належить відбувати покарання, стало відомо 8 жовтня.

У перших числах листопада стало відомо, що журналіст Сущенко отримав Національну премію за захист свободи слова.

Нагадуємо. Адвокат пообіцяв домагатися, щоб Сущенко не відправляли далі середньої смуги Росії.

Як відомо, Сущенко були заборонені зустрічі з сторонніми. До нього не міг пробитися навіть адвокат. І все ж, громадський захисник незаконно засудженого в РФ українського журналіста Романа Сущенко Марк Фейгін все ж зміг відвідати свого підзахисного. Тоді ж він зміг оформити ряд документів, що дозволяли йому протягом місяця відвідувати в'язня.