З початку року склали понад 26,7 тис. протоколів щодо справ по несплаті аліментів. А 12 тисяч осіб взагалі оголосили у розшук.

Про це повідомили у Міністерстві юстиції.

В Україні з початку року за ухилення від виплати аліментів в розшук оголосили 12 тисяч громадян.

гроші

Про це на прес-конференції повідомила заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Світлана Глущенко.

За її словами, з початку року склали понад 26,7 тис. протоколів щодо боржників по аліментах. За цей час суди більше 2 тис. разів залучили боржників до суспільно корисних робіт.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"1,3 млн гривень стягнули завдяки застосуванню санкцій у вигляді суспільно корисних робіт. 55 тисяч постанов винесено державними виконавцями про накладення на боржника штрафу в розмірі 20%, 30% і 50% від суми боргу", - зазначила Глущенко.

дитина

Крім того, за словами представниці Мін'юсту, в розшук оголосили 12 тисяч боржників. Вони, крім того, що ухиляються від сплати алміентів, про їх місцезнаходження також не відомо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з неплатників аліментів з початку року стягнули 3,6 млрд гривень. З цієї суми 1,5 млрд гривень стягнули за новим законодавством про посилення покарання неплатників.

гроші

Нагадаємо, з 1 грудня крім аліментів, також підвищується розмір прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям видають новий ви кредитів. Новий закон допоможе спростити доступ громадян до позик у банках.

Також Знай.ua писав про те, що новий закон змусить молодих матерів кидати дитину на няню та йти на роботу.

Дивіться: Як працює скандальний закон про аліменти в Україні