З 1 січня в Україні набирає чинності норма закону про послуги ЖКГ. Одним із пунктів даного документу є введення пені за прострочення оплати за комунальні послуги.

Про це повідомили представники Мінсоцполітики.

Згідно закону, відтепер неплатників за "комуналку" без поважних причин (затримка зарплати, відсутність роботи) будуть карати гривнею.

тарифи

У квитанції неплатники побачать додаткові суми, щоправда вони будуть невеликими.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Пеня встановлюється на рівні 0,01% за день прострочення, або 3,65% річних. При цьому пеня не може бути більше 100% суми боргу.

борги за комуналку

Серед нововведень 2019 року у сфері житлово-комунального господарства України, влада дасть змогу споживачам електроенергії компенсувати кошти за неякісні послуги.

Українцям озвучили перелік причин, коли закон буде на їхньому боці, а постачальники повернуть частину коштів.

Додамо, у Києві подорожчало опалення на 22% після підняття цін на блакитне паливо.

Нагадаємо, з 1 сячня 2019 стартувала монетизація субсидій. українцям пояснили, як їм отримати кошти та хто має першочергове право.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на скільки зросла вартість компослуг у новому році для населення та різних організацій.

Також Знай.ua писав, що у 2018 році значним ударом по сімейному бюджету укранців стало здорожчання газу. Проте це не найбільша біда, у наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема блакитне паливо знову здорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ та зростуть ціни на інші послуги та продукти.

Варто нагадати також, що з початку нового року стартувала в Україні монетизація субсидій. Відтепер субсидії на "комуналку" будуть надавати в грошовій формі з травня 2019 роки за неопалювальний сезон, а з жовтня монетизація торкнеться вже всіх одержувачів.

Дивіться: Що та наскільки покриє субсидія українцям