Синоптики прогнозують нові снігопади в Україні, що збільшує ймовірність водіїв застрягти в заметі. Експерти "За кермом" розповіли про те, як автомобілістам вирватись зі снігового полону.

Про це пише портал "За кермом".

1-й спосіб

На передньопривідному автомобілі рекомендуємо при обертових передніх колесах повернути кермо вправо і вліво. Це допоможе колесам за що-небудь зачепитися. Задньопривідному авто буде найлегше рухатись по снігу, якщо передні колеса виставлені прямо.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2-й спосіб

Попросіть пасажирів, або інших учасників дорожнього руху підштовхнути авто. Зазвичай, у цьому водієві не відмовлять.

3-й спосіб

Якщо перехожих поблизу немає, то тоді водієві, чия машина потрапила у сніговий полон, доводиться розраховувати на свої власні сили. Не забувайте покласти до багажника лопату, якусь тканину та інші речі, що можуть стати у нагоді, коли втрапили у халепу.

4-й спосіб

Покладіть під ведучі колеса яку-небудь щільну тканину або навіть килимки з авто. Іноді цей метод можу бути досить дієвим.

5-й спосіб

Використовуйте гранітну або мармурову крихту. Для цього, звичайно, її треба з собою возити в багажнику. Досить 3-4 кг крихти. На автомобілі цей вантаж не позначиться, але він стане у нагоді в екстремальних умовах.

6-й спосіб

Вибратися з снігового полону можна, якщо спустити тиск у шинах до 0,8-1,0 бар. В цьому випадку вам знадобиться електричний компресор. Після того, як ви подолаєте снігову ділянку. Після цього потрібно підкачати шини.

7-й спосіб

Якщо буде можливість витягнути авто із замету за допомогою буксирування – обов'язково скористайтеся цим. Це досить ефективний метод. Головне знайти підходящий буксирувальник.

8-й спосіб

Для визволення автомобілів із снігових заметів часто використовують ланцюги і траки. Зараз популярні пластикові траки. Правда, вони не дуже довгі, тому їх доводиться перекладати з місця на місце.

Також не забувайте про ланцюги на колеса. Вони також допоможуть визволити залізного коня зі снігового полону.

Нагадаємо, водіям показали автомобілі, які вважаються найнебезпечнішими на дорогах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям показали перший вітчизняний електромобіль, який розкупили європейці.

Також Знай.ua писав, що ці електрокари найбільше обирають українці.

Дивіться: Євробляхи та розмитнення. Чому власники проти нововведень