Члени Синоду Вселенського Патріархату у середу, 9 січня, підписали Томос про автокефалію. Через клька днів документ повернеться до України.

Отже, тепер томос офіційцно оформлено.

Церемонія з підписання відбувалсь у Стамбулі. Члени Синоду Вселенського патріарха підписали всі необхідні документи.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Додамо, 15 грудня Об'єднавчий собор представників українських православних церков обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Української православної церкви Київського патріархату Єпіфанія предстоятелем єдиної помісної Православної церкви України.

Нагадаємо, у Києво-Печеріській лаврі повідомили про пограбування. З храму зникли цінні ікони. коли за яких саме обставин, досі невідомом. Це з'ясувалося завдяки проведенню інфентаризації. Не виключається, що ікони зникли ще 15 років тому.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, що прості українці думають про надання Томосу та як ця подія пвлине на життя простих людей.

Як повідомляв раніше Знай.ua, намісник Києво-Печерської Лаври владика Павло вирішив продати свій розкішний заміський особняк.

Будинок в 580 квадратних метрів не просто шикарний, його вартість оцінили в понад 30 мільйонів гривень.

Дивіться: У Софії Київській показали історичний документ - Томос