Волонтер Роман Синіцин пояснив, для чого поляки масово купують в Україні водійські права.

В оголошенні, розміщеному на сторінці організації Ukrainskie Prawo Jazdy Legalnie в Facebook, йдеться, що придбати права можна без внесення авансу та розрахуватися вже при отриманні документа. Очевидно, такі правила влаштовують більшість замовників.

Цікаво, що українські права полякам пропонують будь-якої категорії — А, В, С — з можливістю обміну на польські права через шість місяців.

Саме це і називає Синіцин причиною:

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

"У поляків на права просто так не здаси, є люди, які по 10 разів здають. Отримують в Україні за гроші, а потім міняють на польські".

Примітно, стосовно такого бізнесу, то генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко вважає, що бланки, на яких видають українські права, були вивезені з Криму і Донбасу і повинні значитися в базі МВС як втрачені, хоча, можливо, до реєстру потрапили не всі документи.

"Я вважаю, що ці пропозиції з продажу посвідчень робляться на підставі прав, які залишилися невиданими, в Криму чи Донецьку. Потім в чиї руки потрапили чисті бланки, от вони й організували бізнес. Видавати нові права складніше, до того ж їх можна пробити по базі. Та й навряд чи хтось захоче чекати за 3000 євро нових прав, якщо за 1000–2000 євро можна отримати кримський варіант", - прокоментував він одному з українських ЗМІ.

Нагадаємо, водіїв попередили про нові схеми розводу: залишитесь без грошей, а найголовніше - обдирає держава.

Як повідомляв портал Знай.ua, тарифи на паркування змусять українських водіїв полюбити громадський транспорт.

Також Знай.ua писав про те, що водіям розповіли, куди вони можуть подзвонити, якщо застрягли на засніженій трасі. Телефони служб рятувальників в усіх областях.