Всесвітній день радіо

Всесвітній день радіо — молоде свято, вперше його відзначили тільки в 2012 році. Рішення провести його прийняла за рік Генконференція ЮНЕСКО. Цю дату обрали, тому що в 1946 році вперше вийшло в ефір «Радіо ООН». Його станція насправді розташовувалася в штаб-квартирі ООН. Свято має не тільки віддавати належне самому радіо, але й зміцнити співпрацю між усіма людьми та організаціями, міжнародними та місцевими ЗМІ, які мають хоч якесь відношення до радіо. Зараз у багатьох державах на честь свята організовують різні заходи, в яких беруть участь радіомовні компанії, інші ЗМІ, урядові та неурядові організації.

Терендез у Вірменії

У Вірменії це національне свято, що трохи нагадує своїми гуляннями Масляну, але також має елементи Дня святого Валентина, так як головні в цей день – закохані. Спочатку це було язичницьке свято в ритуалі вогнепоклонників і мало трохи іншу назву – Дерендез, що означає «сніп сіна перед вашим будинком». Це означає побажання відмінного врожаю. Але після прийняття християнства свято змінилося, а головні учасники тепер – молодята або бажаючі вступити в шлюб.

Після святкової літургії в усіх церквах відбувається обряд благословення молодят. Важливим атрибутом дня залишається вогнище, через яке стрибають закохані пари. Вважається, що якщо їм вдасться зробити стрибок, не рознімаючи рук, то сім'я буде міцною, а любов — вічною. Також через полум'я після молодих можуть стрибати і бездітні жінки, сподіваючись, що вогонь допоможе їм завагітніти. В кінці свята всі беруться за руки і водять хоровод навколо вогню.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Православні свята:

  • Мучеників Безсрібників Кіра та Іоана і з ними мучениці Афанасії та дочок її: Феоктисти, Феодотії, і Євдоксії.
  • Святителя Микити, затворника Печерського, єпископа Новгородського.
  • Пісний день.

Микита – пожежник

У народі святого єпископа Микиту називають хранителем від вогню, блискавок і занадто спекотного сонця. Тому більшість народних прикмет пов'язано саме з вогнем, вважалося, наприклад, що погано спалахуючі дрова, які ще й димлять в печі, говорять про швидку відлигу. Також дивилися на полум'я: якщо вогонь був червоним, будуть холоди, а якщо білий – тепло.

Іменини в цей день

Афанасій, Віктор Іван, Ілля, Микита

Нагадуємо, нове подорожчання транспорту остаточно розлютило українців, куди вже більше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", ПриватБанк показав, чим обернувся обмін валют онлайн

Нагадуємо, Світлана Фус популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

Народне свято«Микита Пожежник».