Курс долара на міжбанку знизився на дві копійки – до 27,25 грн/дол, курс купівлі знизився на одну копійку – до 27,22 грн/дол.

Національний банк України на 18 лютого 2019 року опустив курс гривні майже на 8 копійок – до 27,24 гривень за долар – у порівнянні з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора у п'ятницю, 15 лютого.

Нацбанк
Нацбанк

НБУ встановив офіційні курси валют на такому рівні:

– 100 доларів США – 2724,7894 гривні (+8,7933);

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

– 100 євро – 3068,1129 гривні (+7,7285).

В останній робочий день тижня курс долара на міжбанківському валютному ринку знизився на дві копійки – до 27,25 грн/дол, курс купівлі знизився на одну копійку – до 27,22 грн/дол.

долар
долар

Раніше ми писали, що Нацбанк виявив нову схему переведення в готівку та легалізації коштів. Вона реалізується за участю фінансових компаній і зводиться до кредитування великого числа фізосіб. Регулятор детально виписав весь механізм в телеграмі №25-0006/7968, що опинилася в розпорядженні UBR.ua, і розіслав по банківській системі.

Схема виявилася многоступенчастой: фінансова компанія, яка має відкритий рахунок в банку, перераховує безготівкові кошти на поточні рахунки безлічі фізосіб в якості споживчих кредитів. Після їх оформляють на 6-8 місяців на великі суми. А люди досить оперативно готівкують ці кошти. Це ключова мета — отримати готівку.

Закриття кредитних боргів згодом відбувається двома способами. Або юрособами за договорами переведення кредитного боргу, або фізичними особами, але не за власні кошти, а за рахунок все тих же юросіб — вони перераховують потрібні суми на рахунки людей і ті розплачуються.

В деяких випадках до процесу підключався банк. Фінкомпанія видавала людям споживчі кредити з каси підприємства, яка попередньо була підкріплена банком.

Нагадаємо у Києві євробляхер винайшов "аферу століття": продав, а купити забув.

Як повідомляв Знай.uа у Києві аферисти придумали новий спосіб видурювання грошей: обережно, можете купити парк.

Знай.uа писав, афера століття в Києві: сотні українців втратили купу грошей в один день.