Влада ОАЕ повідомила, що буде буксирувати айсберги з Антарктики до берегів арабського емірату Фуджейра, пише Arabian Business.

Цей захід має допомогти охолодити клімат в регіоні, сподіваються автори ідеї. На їхню думку, холодне повітря від айсберга може викликати дощі на посушливому Аравійському півострові,

Ідея буксування айсбергів є частиною більш масштабного проекту по перетворенню місцевої пустелі Руб-ель-Халі в «квітучий сад. Айсберги стануть джерелом питної води, а також розбавлять солоність Аравійського моря, що посприяє відновленню екологічного балансу і поліпшить біорізноманіття.

В ОАЕ також сподіваються, що айсберги стануть місцевою визначною пам'яткою і будуть залучати туристів.

Як відомо, антарктичний льодовиковий покрив є найбільшою масою льоду на Землі. 10 000 трлн т снігу і льоду містить велику частину світових запасів прісної води.

Як повідомляв сайт Знай.ua, через потепління льодовики Антарктиди тануть із приголомшливою швидкістю.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

В крижаному шельфі Антарктиди Ларсен-C зростає тріщина, яка незадовго приведе до відколення гігантської брили. Європейське космічне агентство (ESA) показало, як народжується цей велетенський айсберг.