Французький вчений-дослідник Паскаль Котт розповів сенсаційну новину. Виявляється, що під зображенням "Мони Лізи" (інша назва "Джоконда") Леонардо да Вінчі він виявив ще один портрет.

Про це у вівторок, 8 грудня, повідомляє BBC.

Котт вважає, що під зображенням "Мони Лізи" - її справжній портрет, а на самій картині зображена інша жінка.

Котт досліджував картину за допомогою технології "посилення шарів", яка дозволяє направити спалахи світла на зображення, а потім записати відображення на камеру. За його словами, за допомогою цих даних можна визначити наявність додаткового зображення між шарами фарби на полотні. Дослідник стверджує, що метод дозволяє глибше проникнути в структуру полотна.

Леонардо да Вінчі працював над картиною з 1503 по 1517 роки, в той час як жив у Флоренції і у Франції. Згідно з найбільш поширеною версією, на полотні зображена дружина флорентійського торговця шовком Ліза Герардіні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Читайте також: Сліпі "побачать" відомі картини

"Мона Ліза" найбільш обговорювана картина в світі. Головна "фішка" цього шедевра, так звана, "усмішка Джоконди". У ньому багато дослідників бачать таємне послання Леонардо майбутнім поколінням.

Також нагадаємо, що "Мона Ліза" була одного разу викрадена (1911 рік) і неодноразово зазнавала нападів вандалів, які розпилювали на неї фарбу і кислоту.