Так відомство відреагувало на порушення законодавства про квоти.

Про це Нацрада повідомила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, опублікувавши відповідну інфографіку.

Сумнівний антирейтинг за розміром штрафу очолило "Радіо Шансон", якому доведеться сплатити 125 тисяч гривень.

"Kiss FM", "Радіо Шансон", "Радіо сто шість і шість" (Харків), "M FM" (Харків), "Європа плюс Дніпро", "ІРТА" (Сєвєродонецьк) та ТОВ "ТРК Маяк" (Олександрія) були оштрафовані за порушення законодавства в частині обсягу пісень українською мовою.

За те, що в ефірі переважали програми російською мовою замість української, штрафи отримали "Радіо.Весті", "104.0 FM" (Маріуполь), "Радіо ГЛАС" (Одеса).

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, що закон про квоти на україномовні пісні в радіоефірі почав діяти з вересня минулого року. Згідно з ним, кожна четверта пісня в ефірі має звучати державною мовою.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", у березні Верховна Рада підтримала закон, що регулює кількість передач на телебаченні та радіо, що транслюються українською мовою.