150 тисяч гривень замість 12 тисяч зможуть витрачати на день громадяни України на купівлю валюти. Відповідне рішення ухвалив Нацбанк.

Про це йдеться на офіційному сайті фінустанови.

"Національний банк підвищив максимальну суму до 150 тисяч гривень, тобто до суми, понад яку фінансові операції з готівкою підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу. Такий крок допоможе збільшити глибину і ліквідність офіційного готівкового валютного ринку", – написано в повідомленні.

Крім того, тепер юридичні особи повинні будуть продавати не 65%, а 50% своїх валютних надходжень.

Зміни до постанови Нацбанку від 13 грудня 2016 року набудуть чинності 5 квітня.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Пом’якшити валютне регулювання НБУ зміг через сприятливу кон'юнктуру на зовнішніх ринках та виділення Міжнародним валютним фондом чергового траншу Україні.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", Світовий банк спрогнозував в державі інфляцію в 2017 році на рівні 10 відсотків.