"Чекаємо рухів з японської сторони. Для вирішення цієї проблеми необхідні перемовини", - наголосив політик.

Путін хоче вирішити питання про статус Південних Курил з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе. Президент Росії готовий допомогти з цією проблемою.

Про це Володимир Володимирович повідомив під час проведення Петербурзького форуму з представниками найбільших світових інформаційних агентств.

Росія готова обговорювати питання Курил на основі ратифікованих японським парламентом документів 1956 року. Позиція РФ полягає в тому, що острови Ітуруп, Кунашир, Шикотан і архіпелаг Хабомаї увійшли до складу СРСР за підсумками війни. І російський суверенітет над ними підтверджений міжнародними правовими нормами і сумніву не підлягає.

Читайте також: Японія надасть Україні кредит на 1,5 мільярда доларів

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

МЗС Японії запевняє, що підготовка до візиту президента Росії йде повним ходом. За словами японських дипломатів, про це повідомили навіть президента США Барака Обаму. Кремль офіційного запрошення з Токіо ще не отримував.