Україна повинна розвиватися відповідно до власної стратегії, яка враховує національні особливості країни, а не так, як того хочуть міжнародні донори або "радники" з інших країн.

Відповідний погляд на майбутнє країни озвучив голова громадського руху "Рідна країна" Микола Томенко на відкритті форуму "Національна стратегія" План дій для України".

За його словами, нинішня влада живе лише сьогоднішнім днем ​​і пропонує всім наслідувати її приклад. Такий підхід до управління державою, на думку Томенка, рано чи пізно поставить країну на грань виживання.

Крім того, він зазначив, що популярна нині ліберальна ідеологія, на жаль, не підходить Україні, як мінімум, з тієї причини, що вона не дає можливості боротися з корумпованістю влади.

Не сприяють розвитку України й "принципи відбору реформаторів", яких, як видно, вибирають виключно з числа тих, хто має нехай навіть і середню освіту, але обов'язково в західних навчальних закладах, а іноді і просто людей, які відвідували якісь курси.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У свою чергу, за словами Миколи Томенка, в Україні накопичився достатній потенціал випускників власних вищих навчальних закладів та представників місцевого самоврядування для того, щоб самостійно написати стратегію розвитку своєї рідної країни, без підказок з-за кордону.

"Сьогодні ми розписуємо маршрут по різних регіонах, де будемо під кожну тему - земельну, або енергетичної безпеки - встановлювати коло людей, які в цьому розбираються. У кожній області модератори цих тем збиратимуть фахівців, які будуть напрацьовувати пропозиції", - зазначив Томенко.

Микола Томенко: біографія, досьє та громадська діяльність політика

Результатом цієї роботи, за його словами, стане остаточний документ - "План дій для України", який буде готовий до Дня Незалежності.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям готують чергове підвищення цін на газ.