Масштабні навчання підрозділів високомобільних десантних військ відбувалися на військовому полігоні "Широкий Лан" у Миколаївській області. Про це повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил.

Вояки здійснили марш на штатній техніці, декілька тисяч людей десантувалися та стріляли вночі.

У навчаннях брали участь підрозділи морської піхоти Військово-морських сил, штурмова авіація, транспортні літаки Повітряних сил, військові вертольоти. Крім цього, задіяли інженерні підрозділи та особовий склад радіаційного, хімічного, біологічного захисту.

За військовими маневрами спостерігав начальник Генштабу, головнокомандувач генерал-полковник Віктор Муженко.

Читайте також: У Чорному морі почалися навчання флотів США і України

Він зазначив, що навчання були комплексні, максимально наближені до бойових умов, з високим навантаженням на військовослужбовців. Військова техніка долала великі відстані, форсувала водні перешкоди, а також велись нічні бойові дії.

Він наголосив, що це була не репетиція бойових дій, а загальна перевірка бригади на готовність до застосування.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами Муженка, зараз бригади ВДВ отримують нову та капітально відремонтовану техныку. Найближчим часом армійцям надійдуть автомобілі "Хамер" і "Спартан", а також БТР-4 та БМП-2.