Український танке ВМС вперше після анексії Криму вийшов у море.

Відремонтований Малий морський танкер "Фастів" вийшов у море, це вперше сталося після того, як підрозділи ВМС перебазувалися з окупованого Криму до Одеси. Про це пише портал viknaodessa.od.ua із посиланням на прес-центр командування Військово-морських сил.

Основними цілями виходу в море були проведення ходових випробувань після тривалого ремонту, визначення маневрених елементів танкера та вдосконалення навчання екіпажу. У екіпажі більшість членів великого розвідувального корабля "Славутич", який захопили російські терористи біля берегів півострова.

Читайте також: Як нацгвардійці кордон з Придністров'ям охороняють (відео)

"Фастів" став шостим судном забезпечення українських ВМС, який відновили цього літа.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Відзначимо, що танкер був побудований у Херсоні в 1981 році. Його головне призначення це постачання паливно-мастильними матеріалами кораблів і судів на рейдах і в гаванях.