Британські астрономи повідомили, що на кометі Чурюмова-Герасименко виявили безліч мікробів позаземного походження. Цю гіпотезу вчені сьогодні презентують на конференції Королівського астрономічного товариства.

Про це повідомляє The Independent.

Учені довели, що саме чорна кора небесного тіла, яка багата на сполуки, придатна до життя. Також про можливу наявність життя на кометі говорить присутність безлічі органічних молекул на її поверхні, організованих складнішим чином, ніж прості вуглеводні.

Проте ні у орбітального апарату місії "Розетта", ні у зонду "Філа" немає приладів для точного визначення наявності живих організмів.

"Середовище комети пристосоване для життя краще, ніж полярні райони Землі, і тільки наявністю мікробів можна пояснити такі аномальні явища на поверхні комети, як темна кора, лід, кратери з плоским дном і гігантські валуни", - розказав вчений Макс Уолліс.

Популярні новини зараз
40% знижки на продукти: "Ощадбанк" здивував новою карткою та її можливостями Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Матеріал по темі: Астрономи знайшли найсамотнішу у Всесвіті галактику

Астрономи також розробили модель процесів на поверхні комети. Відповідно до неї, живим істотам для заселення небесного тіла потрібна рідка вода, а ховатися вони можуть в тріщинах льоду. Також у мікроорганізмах мають міститися солі-антифризи, які дозволять виживати при температурі мінус 40 градусів за Цельсієм.

Нагадамо, що місія "Розетта" досліджує комету Чурюмова-Герасименко, відкриту в 1969 році київським астрономом Климом Чурюмовим при дослідженні фотознімків, зроблених Світланою Герасименко.

Також ми писали, що відключення і видалення клапана EGR і відключення клапана EGR - важливі речі.