Супутник NASA Landsat 8 зафіксував в Гранітної гавані Антарктиди незвичайне явище. На узбережжі виріс зелений лід.

Про це повідомляє Live Science.

На думку австралійського гляціолога Яна Лізера, подібне забарвлення вийшло через фітопланктон, який розрісся на поверхні води. У теплу пору року мікроводорості починають цвісти, і лід тим часом тане. На даний момент на Півдні осінь. Але навіть у цей час року, при наявності відповідних погодних умов, може розвиватися фітопланктон.

Гліціолог з колегами вже давно спостерігають за зеленим льодом в Антарктиді. Вперше це сталося у 2012 році на узбережжі Принцеси Астрід. Через три роки його виявили в затоці Терра-Нова. Фахівці припускають, що подібне явище пов'язане з глобальним потеплінням.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", льодовики в Антарктиді тануть з жахливою швидкістю. Згідно з останніми показниками, їх площа зменшилася до 2,28 млн квадратних кілометрів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще