Судновласник буксира Miss Ann, який зараз перебуває в Тринідад і Тобаго погрожує вбити моряків. Про це повідомляє одеська благодійна організація "Фонд допомоги морякам" "Ассоль" на своїй сторінці у Facebook.

До організації звернулись родичі громадян України - членів екіпажу буксира Miss Ann. Судно в неморехідному стані перебуває в Тринідад і Тобаго, заробітна плата морякам не виплачена за кілька місяців, а у багатьох моряків контракти, давно минули. Ситуація на борту критична: нестача продовольства, води і медикаментів постійна.

"Технічний стан судна - жахливий, 1969 року побудови, дві попередні спроби виходу в море закінчилися пожежами в машинному відділенні. За цей час моряки пережили напад місцевих піратів, які пограбували їх до нитки і побили капітана до напівсмерті", - йдеться у повідомленні.

Фактичний судновласник (за інформацією від моряків) - громадянин Туреччини, зараз на борту судна. Погрозами фізичної розправи над моряками та членами їх сімей в Україні вимагає виходу судна з порту і здійснення переходу до Туреччини.

"Якщо Ви не вийдете в рейс - я не буду на вас кричати, я буду вбивати!", - погрожує судновласник.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: Українські моряки готуються голодувати в російському порту Находка (відео)

Моряки підозрюють, що єдиний задум - вивести буксир в океан, щоб він разом з екіпажем затонув і судновласник отримав страховку.

"Ситуація ускладнюється тим, що в цій країні немає дипломатичної місії України", - зазначили у благодійній організації.

Нагадаємо, в жовтні в Донецькій області урочисто відкрили пам'ятник загиблим і безвісти зниклим морякам торгово-транспортного флоту Азов'я в роки війни і мирний час.