Сьогодні вранці біля готелю «Прем'єр-Палас» був убитий колишній депутат Держдуми РФ і політичний біженець, який отримав українське громадянство, Денис Вороненков.

Відомо, що Вороненков помер від куль на місці, а його охоронець і передбачуваний вбивця потрапили в лікарню. Кілер від двох поранень в область грудей і в голову незабаром помер.

Як заявив на брифінгу Юрій Луценко, правоохоронці з'ясували, що передбачуваний вбивця 1988 року народження, родом він з Дніпропетровської області, раніше був затриманий за нелегальне підприємництво. Стріляв у Вороненкова він з пістолета марки ТТ.

Правозахисник Ярослав Дунаєв висловив свою версію того, що сталося.

«Я переглянув відео з місця події, але так і не зрозумів, чому лежачу людину біля місця злочину відразу ж нарекли кілером. Я побачив молодого чоловіка, до того ж його одяг - треники і яскраво-червоні кросівки - ніяк не в'яжуться з кілером. Це цілком міг бути і випадковий перехожий, який загинув під час перестрілки - місце-то людне, практично центр столиці », - розповів Дунаєв.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Правозахисник закликає не робити висновків і дочекатися всіх експертиз.

«Силовики заявили, що вони встановили особу цього чоловіка. Він виявився нелегальним підприємцем. Нелегальний підприємець - це таксіт-«грач» або барига на ринку без ліцензії. Таких людей в кілери, зазвичай, не беруть і не наймають для таких серйозних справ ». - Розповідає Дунаєв.

Абсолютно незрозуміла і стрілянина. Професіонал зазвичай спочатку прибирає охоронця, щоб спокійно вбити жертву. Тут же все навпаки - поки стріляли в Вороненкова, охоронець встиг дістати зброю і почати відстрілюватися. Крім того - пістолет ТТ має гострі кулі. Такі кулі прошивають не тільки людину наскрізь, але і бронежилет. Більш того, загострена куля здатна прошити людину і вбити того, хто стоїть за нею і навіть зрикошетити.

«Якщо кінцевою метою був Вороненков, можна було скористатися більш простою зброєю - наприклад пістолетом Макарова, в такій зброї кулі тупокінцеві - вони здатні вбити людину. Навіщо така грізна зброя застосовувати в центрі Києва? Мені здається, тут поліція щось не договорює », - розмірковує правозахисник.

Дунаєв робить висновок з обставин, що склалися - або хлопець, якого нарекли вбивцею, був випадковим перехожим, або ж у нього до цього був контакт з Вороненковим.

«Він міг прийти на зустріч, одягненим у вільний спортивний стиль. Охоронець побачив його, знав, що до цього був конфлікт і відразу ж приготувався - це легко пояснює його позицію і те, що він швидко витягнув зброю. Якісь емоції або конфлікт, що трапився раніше, спонукали хлопця відкрити вогонь », - резюмує Дунаєв.