В Україні незабаром з'явитися чергове нововведення від влади. Так відомо, що створять базу даних про оснащення будинків лічильниками тепла і води. Таке рішення Кабмін прийняв на засіданні в четвер.

Також вводяться чіткі зобов'язання щодо передачі органам місцевої влади інформації про кількість встановлених вузлів комерційного обліку тепла і води. Дана інформація буде щомісяця оприлюднюватися на сайті Держенергоефективності.

Передбачається, що в майбутньому з'явиться публічна база даних щодо оснащення лічильниками тепла і води.

"Якщо в органів місцевої влади раніше не було чітких зобов'язань подавати інформацію про кількість встановлених в регіонах будинкових вузлів комерційного обліку, то тепер ми встановлюємо такі зобов'язання, вводимо моніторинг. Це буде публічно, кожен зможе перевірити інформацію, яку щомісяця будуть публікувати на сайті Держенергоефективності", - сказав міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також відомо, що в разі виявлення порушень щодо термінів встановлення лічильників, їх заміни або невідповідності технічним регламентам, Держенергоефективності зобов'язане передати цю інформацію в Госпродпотребслужбу для притягнення порушників до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, в Україні з кінця весни поточного року набули чинності нові правила нарахування субсидій, але в запропонованій урядом системі, на жаль, поки не всі розібралися. Щоб не загубитися в нормах оплати та пільги, потрібно переглянути детально програму державного субсидіювання.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Україні норматив на газ можуть збільшити з 4,4 до 8,8 куб. м для тих, хто використовує газ лише для приготування їжі. Якщо зараз сім'я з чотирьох осіб за нормативом платить 92 грн, то після можливого нововведення – 182,1 грн.

Також "Знай.uа" писав, 9 червня в Україні набув чинності закон № 2454-VIII, яким відклали введення в дію норм закону про житлово-комунальні послуги. Це стосується водопостачання, електрики, газу та утилізації відходів.