У п'ятницю, 21вересня, стало відомо про наслідки міжнародного скандалу між Президентом України Петром Порошенком та британською медіакомпанією ВВС.

Адвокати очільника української держави повідомили, що до суду гарант подав через наклеп з боку відомого ЗМІ.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Представники Порошенка уточнюють, що позов стосується публікації BBC про те, що Президент нібито заплатив за зустріч із Дональдом Трампом у червні 2017-го року.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зокрема, видання стверджувало, що довірені особи глави української держави таємно передали на той час особистому адвокату Дональда Трампа Майклу Коену близько 400 тис. дол. за організацію переговорів між лідерами держав.

Юристи Порошенка заявляють, що ця інформація не є достовірною і ставить під удар репутацію українського президента.

За їхніми словами, журналісти ВВС зробили дуже голосну і серйозну заяву. Однак при цьому вони не надали "жодних доказів оплати або таємних переговорів" між представниками президентів України та США.

"Публікація завдала шкоди репутації Порошенка, що особливо небезпечно, оскільки він активно просуває в Україні антикорупційні кроки", - йдеться в повідомленні.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Адвокати також додали, що після цієї публікації BBC відмовилася подавати відповідь Адміністрації президента України і матеріал і далі залишається у відкритому доступі. Адміністрація Порошенка, зокрема, наполягала, що оприлюднена інформація - відверта брехня, наклеп і фейк.

Нагадаємо, у четвер, 20 вересня, парламент України звернувся до Конституційного Суду із проханням розглянути на предмет відповідності Конституції поправки, що закріплюють курс країни на Євросоюз і НАТО.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

На початку вересня поправки вніс Президент Петро Порошенко.

За відповідне рішення проголосував 321 нардеп при мінімально необхідних 226.

Верховна Рада України
Верховна Рада України


Як повідомляв Знай.ua, у Верховній Раді України 20 вересня відбулося щорічне послання Петра Порошенка.

Петро Порошенко
Петро Порошенко


Також Знай.ua писав про те, що у Верховній Раді зі щорічним звітом 20 вересня виступив президент України Петро Порошенко. Під час промови, окрім питання вступу держави до ЄС та НАТО, він прокоментував також надання Томосу про автокефалію та ситуацію на Донбасі.