Користувачі мережі швидше за все пам'ятають про жахливу аварію, яка сталася 30 серпня в окупованому Криму.

Нещодавно стали відомі нові подробиці шокуючої справи.

працівник заводу

У мережі з'явилася інформація про те, що адміністрація півострова приховує факт аварії на Балаклавській ТЕС, через яку був в черговий раз відкладено запуск електростанції. Про це стало відомо із заяви прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій України, яке вони розмістили в Facebook.

За словами Міністерства:

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"30 серпня 2018 виявлені ознаки руйнування даху одного з виробничих приміщень Балаклавської ТЕС, який будується поблизу Севастополя на тимчасово окупованій території АР Крим. Участок покрівлі даху розмірами 10 на 20 метрів прогорів, про що свідчить зовнішній вигляд зруйнованої покрівлі і характерне задимлення"

Міністерство вважає, що саме в цьому приміщенні були встановлені імпортовані в обхід міжнародних санкцій газові турбіни Siemens. А сама катастрофа сталася через порушення персоналом ТЕС інженерних і будівельних норм. Уточнюється, що компанія Siemens не надала своїх фахівців для налагодження і запуску турбін.

Варто згадати про роль компанії "Технопромекспорт" російської держкорпорації "Ростех", яка знаходиться під українськими та міжнародними санкціями, адже саме вона займається будівництвом турбін.

Варто також згадати деякі подробиці цієї справи. Ще в липні 2017 року з'явився скандал навколо поставок газових турбін німецького концерну Siemens в обхід санкцій Європейського Союзу в окупований Крим.

Представники німецького підрозділу Siemens повідомили, що дві газотурбінні установки, які вони поставили для проекту в Росії, були доставлені на територію окупованого Криму проти їхньої волі.

Звичайно ж, спочатку це заперечувалось, але потім дочірня структура російської корпорації "Ростех" "Технопромекспорт", яка купила газові турбіни Siemens в спільному підприємстві німецької компанії і "Силових машин", підтвердила факт їх поставки до Криму після модернізації.

Що ж, будемо стежити за розвитком ситуації.

Нагадаємо, в анексованому Севастополі на недобудованій тепловій електростанції біля Федюхіних висот Балаклавської долини, де нелегально встановили турбіни Siemens, сталась пожежа.

Як повідомляв Znaj.ua, Варшавський суд (Польща) визнав необґрунтованим позовну заяву Державного казначейства до ЗАЗ щодо FSO.

Також Znaj.ua писав про те, що в компанії Roshen заявили, що споживати їхні солодощі в окупованому Росією Криму не можна.